pondělí 1. července 2024

Ukončete protesty a jednejme, navrhl primátor. Přiostříme, odpověděli aktivisté

Protesty budou pokračovat, vzkázali aktivisté z hnutí Poslední generace na návrh pražského primátora Bohuslava Svobody k usednutí k jednacímu stolu. Podmínil ho totiž ukončení akcí aktivistů.

protest

Třicítkou po Praze, takový je záměr aktivistů z Poslední generace
Zdroj: Twitter

  • Třicítkou po Praze, takový je záměr aktivistů z Poslední generace
  • Zdroj: Twitter

Pražský primátor Bohuslav Svoboda řekl, že je ochotný jednat se zástupci aktivistického spolku Poslední generace, která se v posledních týdnech blokováním dopravy dožaduje snížení povolené rychlosti po Praze na 30 kilometrů v hodině. Jednání však mají jednu podmínku. Svoboda nechce ke stolu zasednout dokud budou protesty v ulicích Prahy pokračovat. „Pokud budou blokády pokračovat, tak to diskuzi zarazí a všeobecně prospěšného výsledku nedosáhneme,“ napsal Svoboda na svůj Twitter, ale zároveň připustil, že plošné zavedení třicetikilometrové rychlosti je nepravděpodobné. „Je nutné připomenout, že zavádění rychlostních limitů je otázkou městských částí, s nimiž by tato diskuze měla být primárně vedena. Proto navrhujeme pozici Zmocněnce pro zklidnění dopravy, který bude prostředníkem mezi diskutujícími stranami,“ dodal primátor.

Protestující z hnutí Poslední generace však podobné úvahy odmítají. Protesty, při nichž blokují hlavní dopravní tepny metropole, chtějí ještě zostřit.

Svérázně na akce spolku reaguje iniciativa120proPrahu, která se prý rozhodla bojovat nesmyslem proti nesmyslu. Prosazuje tak naopak zavedení 120kilometrové rychlosti.

FtnNTD6XgAkZWxt

Autor: Jan Skala

Související

FB_IMG_1719395279621
Domácí

Kolem Václava pojedou tramvaje za tři roky. Praha spustila miliardovou akci

449135812_874483718060840_2964314867507243142_n
Zahraniční Video

Celkem sedm mrtvých při srážce vlaku s autobusem. Rychlík vyjel z Prahy

GRFA50yXwAAuqRc
Domácí Aktualizujeme

V pražské škole se zřítil strop. Padalo jim to za zády, když utíkali, říká otec třeťáčka

profimedia-0884837209
Domácí

Pellegrini přijel na Hrad zlepšovat vztahy. Fialův postoj Slováky spíše popudil