čtvrtek 16. května 2024

Týden bude teplý, na víkend se opět ochladí

Zatažená obloha, občas déšť a stále větrno, k tomu ale vysoké teploty. Tak bude vypadat pracovní týden podle nejnovější předpovědi, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav. Teploty budou do pátku atakovat až 15 stupňů.

počasí-ilustrační foto

počasí-ilustrační foto
Zdroj: Pixabay

  • počasí-ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay

Předpověď na úterý a středu slibuje oblačno až zataženo. Na severu a východě místy, jinde ojediněle déšť. Noční teploty neklesnou pod nulou – naměříme osm až čtyři stupně. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na devět až 13 stupňů, ojediněle až na 15, na horách bude jen kolem pěti. Povane čerstvý západní vítr s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Ve čtvrtek a pátek už předpověď kromě zatažené oblohy slibuje občasný déšť nebo přeháňky, které budou ve vyšších polohách sněhové. Nejnižší noční teploty budou stále nad nulou, přes den naměříme až 11 stupňů.

Víkend přinese ochlazení. Sobota bude oblačná až zatažená, místy se sněhovými přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou na pět až jeden stupeň, na severozápadě až dva pod nulou. Přes den se teploty budou pohybovat mezi třemi až sedmi stupni.

Výhled od neděle do úterý pak předpokládá oblačno až polojasno, zpočátku místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty nula až mínus pět, nejvyšší denní teploty nula až plus pět stupňů.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

vítr
Domácí Počasí

Meteorologové varují před silným větrem. V pátek přijde léto

V jezeru Titicaca klesla hladina vody za posledních sedm měsíců o více než 70 centimetrů.
Zahraniční Klimatické změny

El Niňo potrvá do dubna. Ovlivní však celý rok

bouřka
Domácí

Česko opět potrápí silné bouřky

bouřka
Domácí Počasí

Bouřky zasáhnou jižní část republiky i Beskydy, varují meteorologové