Tvrdý trest pro Frýdka, Vitík po derby stopku nedostal

Disciplinární komise rozdala tresty za poslední ligové kolo. Za šarvátku v derby dostal Oscar stopku na tři zápasy, zatímco Vitík vyvázl bez trestu.

Martin Vitík derby nedohrál.

Martin Vitík derby nedohrál.
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • Martin Vitík derby nedohrál.
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Derby Sparty se Slávií z poslendího ligového kola mělo dohru před Disciplinární komisí Ligové fotbalové asociace (LFA). Řešily se červené karty, které ve vyhroceném závěru utkání vyfasoval sparťan Martin Vitík a slávista Oscar.

Komise potvrdila, že sudí Ladislav Szikszay udělil druhou žlutou Martinu Vitíkovi neoprávněně neboť brankáře Slavie nijak neatakoval. Tím pádem záložník Sparty vyvázl bez dodatečného trestu.

„Komise rozhodčích FAČR na základě protestu Sparty proti udělení druhé žluté karty ve svém stanovisku potvrdila, že nejenže nebylo vyloučení opodstatněné, ale zároveň nedošlo ani k žádnému přestupku proti pravidlům fotbalu. Vedení soutěže proto protest označilo za důvodný a DK LFA na základě těchto skutečností disciplinární řízení zastavila a hráči neuložila žádný trest,“ uvedl v komuniké Disciplinární komise předseda Jiří Metzner.

Stopku na tři zápasy naopak dostane středopolař Slavie Oscar, který udeřil hlavou sparťana Albiona Rrahmaniho.

Tři zápasy si nezahraje ani aktuálně nejlepší střelec Chance Ligy Jan Kliment, který v utkání s Bohemians dohrál už po devíti minutách, když loktem sestřelil Jana Vondru.

Liberecký Christian Frýdek bude trenérům chybět dva zápasy poté, co v podještědském derby nevybíravě zajel Jakuba Martince a v 74. minutě putoval předčasně do kabin.

Autor: Ota Černý

Související

Tomáš Chorý v souboji s Martinem Vitíkem.
Fotbal Chance liga

Slavia díky skvělé první půli ovládla derby se Spartou

Fanoušci Slavie mají tradičně kvalitní chorea.
Fotbal Chance liga

Slavia hostí nejdůležitější zápas podzimu

Liberec podlehl Jablonci 0:5.
Fotbal Chance liga

Jde to za mnou, říká trenér Liberce po debaklu v Podještědském derby

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno