Turnaj čtyř zemí hostí Montreal s Bostonem

Hokejový turnaj čtyř zemí, který se uskuteční v únoru příštího roku, se odehraje v Montrealu a Bostonu.

Zástupci NHL s komisařem Gary Bettmanem (uprostřed).

Zástupci NHL s komisařem Gary Bettmanem (uprostřed).
Zdroj: Profimedia

  • Zástupci NHL s komisařem Gary Bettmanem (uprostřed).
  • Zdroj: Profimedia

Hokejový turnaj čtyř zemí, který nahradí tradiční All-Star Game, se odehraje od 12. února v kanadském Montrealu a americkém Bostonu.

„Prostě dvě ikonická města. Je důležité mít turnaj v Kanadě stejně jako ve Spojených státech,“ řekl zástupce komisaře Bill Daly. „Samozřejmě máme 32 klubů, takže jsme to mohli umístit kamkoli, ale tyto dva kluby se tak nějak vyšvihly nahoru a oba kluby velmi ochotně spolupracovaly a byly nadšené z pořádání.“

Únorová hokejová přestávka, během které se běžně odehrávalo All-Star Game, bude mít příští rok jinou podobu. Vedení NHL připravilo místo exhibičního hokejového utkání turnaj čtyř zemí. Na turnaji se představí hráči z USA, Kanady, Finska a Švédska. Mezinárodní turnaj, který naváže na Světový pohár, bude bez české účasti.

Čerství mistři světa se turnaje nezúčastní z důvodu malého počtu hokejistů v zámořské soutěži. Zástupci NHL rozhodli o tom, že turnaje se zúčastní čtyři země, které mají v NHL nejpočetnější zastoupení. V potaz se nebrali hráči z Ruska. Do alespoň jednoho zápasu NHL nastoupilo letos 32 českých hokejistů včetně sedmi gólmanů. Česká reprezentace by měla při sestavování týmu problém především s obrannou linií. Letos odehráli zápas v NHL pouze 4 obránci včetně Davida Jiříčka, který strávil většinu sezony na farmě.

V základní skupině turnaje se odehraje šest utkání systémem každý s každým. Vítězové skupin jdou přímo do finále. Kvůli úspoře času se neuskuteční ani zápas o třetí místo. Finále vypukne 20. února v Bostonu.

Zdroj: nhl.com

Související

profimedia-0917090868
Zahraniční

Trump se vrátil na místo atentátu. Po svém boku měl poprvé i Muska

profimedia-0916186162
Zahraniční

Hurikán Helene si vyžádal 200 obětí. Záchranáři dál pátrají po pohřešovaných

profimedia-0915106485
Zahraniční

Útok na izraelskou ambasádu v Kodani mají na svědomí teenageři ze Švédska

IMG_8407
Zahraniční Zajímavosti

Američan si odsedí půl roku za klonování ovcí. Vydělal si jím statisíce