Turisté se dočkají Brdské hřebenovky. Bude mít 120 kilometrů

Milovníci pěší turistiky se mohou těšit ze tří nových turistických tras v Brdech. Díky nim vznikne Brdská hřebenovka s délkou 120 kilometrů.

Nové turistické trasy v Brdech.

Nové turistické trasy v Brdech.
Zdroj: Středočeský kraj

  • Nové turistické trasy v Brdech.
  • Zdroj: Středočeský kraj

V Brdech byly vyznačeny tři nové turistické trasy o celkové délce 13 kilometrů, které doplňují stávající síť značených tras a umožňují vznik 120 kilometrů dlouhé Brdské hřebenovky. Nové trasy jsou vyznačeny pásovými značkami a doplněny tabulkami a směrovkami. Díky nim se turisté snadno zorientují.

Z vytvoření nových turistických tras mám radost. Zejména mě těší nová „hřebenovka“, která díky novému osmikilometrovému úseku spojí masiv Toku a oblast vrcholu Praha. Jedná se o jedny z nejvyšších poloh Brd, které jsou pro návštěvníky velmi atraktivní,“ popisuje nové trasy radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Kromě hřebenovky se turisté můžou těšit i na dřevěné označníky na vrcholech a zajímavých místech v jejich blízkosti. Tyto umělecké skvosty, vyrobené studenty a učiteli Waldorfské školy z Příbrami, budou postupně osazeny v příštích několika letech.

Autor: Šimon Mitro

Související

Lukavický dub z Pardubického kraje je Stromem roku 2024
Domácí Příroda

Lukavický dub se stal Stromem roku 2024

les
Ostatní Příroda

Studie odhalují negativní dopady dusíku na lesní biodiverzitu

strom
Světové dny Příroda

Den stromů

Hradozámecká noc na zámku Kratochvíle.
Domácí Tipy na výlety

Návštěvnická sezóna na českých památkách potrvá do 3. listopadu