úterý 2. července 2024

Turisté se dočkají Brdské hřebenovky. Bude mít 120 kilometrů

Milovníci pěší turistiky se mohou těšit ze tří nových turistických tras v Brdech. Díky nim vznikne Brdská hřebenovka s délkou 120 kilometrů.

Nové turistické trasy v Brdech.

Nové turistické trasy v Brdech.
Zdroj: Středočeský kraj

  • Nové turistické trasy v Brdech.
  • Zdroj: Středočeský kraj

V Brdech byly vyznačeny tři nové turistické trasy o celkové délce 13 kilometrů, které doplňují stávající síť značených tras a umožňují vznik 120 kilometrů dlouhé Brdské hřebenovky. Nové trasy jsou vyznačeny pásovými značkami a doplněny tabulkami a směrovkami. Díky nim se turisté snadno zorientují.

Z vytvoření nových turistických tras mám radost. Zejména mě těší nová „hřebenovka“, která díky novému osmikilometrovému úseku spojí masiv Toku a oblast vrcholu Praha. Jedná se o jedny z nejvyšších poloh Brd, které jsou pro návštěvníky velmi atraktivní,“ popisuje nové trasy radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda.

Kromě hřebenovky se turisté můžou těšit i na dřevěné označníky na vrcholech a zajímavých místech v jejich blízkosti. Tyto umělecké skvosty, vyrobené studenty a učiteli Waldorfské školy z Příbrami, budou postupně osazeny v příštích několika letech.

Autor: Šimon Mitro

Související

víla
Světové dny

Den víl

příroda
Zahraniční Příroda

EU schválila historický zákon o obnově přírody

Zahrada na zámku v Lysicích.
Cestování Tipy na výlety

Zahrada zámku v Lysicích zve návštěvníky po rozsáhlé rekonstrukci

rak
Domácí Příroda

Na Semilsku byl potvrzen račí mor