neděle 8. září 2024

Turek se hned první den v europarlamentu předvedl jako tupý buran

„Hrají nějakou skladbu, kterou úplně neznám a všichni si stoupli. Já si stoupám na jinou,“ pochlubil se na sociálních sítích nový europoslanec Filip Turek. Skladba, kterou tak okázale ignoroval, je evropskou hymnou.

GPTxpcVXAAEwcMW.jpg

Filip Turek se nijak netají svou nákloností k nacismu.
Zdroj: X

  • Filip Turek se nijak netají svou nákloností k nacismu.
  • Zdroj: X

Jedná se o melodii převzatou z Deváté symfonie Ludwiga van Beethovena, kterou v roce 1823 složil na slova lyrické básně Friedricha Schillera Óda na radost.

Turek zvolený za motoristy vešel ve známost svým obdivem k Hitlerovi a nacismu nebo hajlováním, který nepříliš přesvědčivě omlouval mladickou nerozvážností. Podrobnosti zde.

A právě to mu dali lidé pod jeho příspěvkem náležitě najevo.

„To byla evropská hymna, ty vole. Ale asi ji dlouho neslyšel takhle instrumentálně,“ narážel na kultovní scénu z filmu Samotáři Pirát Marcel Kolaja. „Tak třeba by z německé tvorby ocenil spíše Die Fahne hoch než nějakého polozapomenutého klasika z Bonnu. Tihle sběratelé starožitností jí mívají rádi,“ přidal se jeho stranický kolega Mikuláš Peksa.

„Ten jim to nandal! Level hrdinství: mateřská škola,“ podotkla další komentující. „To co nezná, byla předpokládám Beethovenova 9. symfonie. Což je zajímavé u někoho, kdo se označuje za milovníka historie, tradic. Ale když mu voliči na to divadlo skáčou,“ zní další z komentářů. "Tupý buran. A ještě se tím chlubí," přidal jiný komentující.

„Hlavní je si pak stoupnout k bankomatu,“ poznamenal na adresu štědrých platů europoslanců novinář Marek Švehla. „Hlavně, aby mu moc nestoupala ruka,“ kontroval Jan Moláček. A jakási Paula přidala vtípek z Paralelních listů, kde se holčička sedící na Turkově klíně ptá: „A tati, jak jsi bojoval proti diktátu z Bruselu?“ „Seděl jsem na prdeli a odmítal se postavit, dokud mi nezahrají moji hymnu Die Fahne choch,“ odpovídá Turek. „Frajer jak hovado,“ odtuší synek sedící mu u nohou.

Turek pak svůj první den v europarlamentu korunoval fotkou, kde sedí u piva. „Bolí mne ruce, když vidím, jak se dřu,“ připsal k ní. „Říkala jsem si, že to určitě bude parody účet. Tak asi ne,“ stojí v jednom z mála slušných komentářů. „Vysmíváte se vašim voličům, nebo si myslíte, že jim vaše posty imponuji. My ostatní totiž víme, že jste magor. Ovšem, že až tak velký?“ dodává autorka.

Související

GWhzKl0WUAMiH1n
Domácí

Proruský europoslanec Dostál má nového asistenta, usvědčeného lháře Sterzika

Veronika Vrecionová
Domácí Eurovolby

Vrecionová povede vlivný výbor v europarlamentu

profimedia-0890602556
Zahraniční

Změna se nekoná. Evropskou komisi povede dalších pět let Ursula von der Leyen

tur-ep-h
Domácí

Chtěl být v europarlamentu za hrdinu, ukázal se ale jen jako buran a lhář