sobota 5. října 2024

Turecká liga se znovu rozjela a opět řeší aféru

Po bezprecedentním útoku na rozhodčího byla minulý týden přerušena nejvyšší turecká liga. Nyní se znovu rozjela, ale opět se vyskytla kontroverze.

Utkání nejvyšší turecké ligy se nedohrálo

Utkání nejvyšší turecké ligy se nedohrálo
Zdroj: Profimedia

  • Utkání nejvyšší turecké ligy se nedohrálo
  • Zdroj: Profimedia

Poté, co prezident tureckého klubu Ankaragücü napadl pěstí rozhodčího Umuta Melera, rozhodl turecký fotbalový svaz o pozastavení všech domácích soutěží.

O týden později se fotbal do Turecka vrátil, ale hned první hrací den se objevila nová kontroverze. Došlo k ní během utkání Trabzonsporu s posledním celkem tabulky Istanbulsporem. V 68. minutě se domácí dostali do tlaku a na hranici vápna došlo ke střetu dvou hráčů. Rozhodčí ovšem kontakt nevyhodnotil jako nedovolený a z následného protiútoku vstřelil Trabzonspor gól na 2:1.

Během následných protestů přezkoumával situaci také VAR, ale ani ten nenašel pochybení. Když se pak hra znovu rozběhla, přerušil ji prezident klubu Istanbulspor Ecmel Faik Sarialioglu, který rozkázal svým hráčům odejít do kabin a nepokračovat v zápase. Někteří hráči včetně bývalého stopera Slavie Simona Deliho chtěli pokračovat ve hře, ale nakonec skutečně hřiště opustili.

Rozhodčí pak neměl jinou možnost, než utkání předčasně ukončit za stavu 1:2. Jak se bude situace dál vyvíjet, se uvidí. K pošramocené prestiži turecké soutěže ale rozhodně nepřispěje.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0681865792
Zahraniční

Rána pro demokraty. Starosta New Yorku je obžalovaný z financování kampaně

Erdogan Putin
Ekonomika

BRICS se rozširuje. Další zemí, která podala přihlášku, je Turecko

profimedia-0873814863
Zahraniční Video

V Turecku zuří rozsáhlé požáry. Tisíce lidí bylo evakuováno

profimedia-0839898061
Zahraniční

Opozice označila tureckou vládní stranu za teroristy. Poslanci se pak poprali