Tunely na Pražském okruhu budou v neděli a v pondělí uzavřeny

Nadcházející víkend čeká Pražský okruh dopravní omezení. Lochkovský a Cholupický tunel budou uzavřeny od neděle 27. října od 12:00 do pondělí 28. října do 12:00.

Lochkovský tunel na Pražském okruhu

Lochkovský tunel na Pražském okruhu
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Lochkovský tunel na Pražském okruhu
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje uzavřít Lochkovský a Cholupický tunel na jižní části Pražského okruhu. Uzavírka začne v neděli 27. října od 12 hod a potrvá do 12 hod v pondělí 28. října, kdy je státní svátek. Objízdné trasy povedou přes Jižní spojku, Barrandovský most a Strakonickou ulici. Očekává se výrazné zhoršení plynulosti dopravy.

Důvodem uzávěrky jsou požárně bezpečnostní zkoušky tunelů. Testování systémů je nutné zopakovat, protože poslední zkoušky proběhly před rokem. Vzhledem k probíhající rekonstrukci Barrandovského mostu lze očekávat dopravní komplikace, zejména kvůli zvýšenému podílu těžkých vozidel na objízdných trasách.

ŘSD apeluje na řidiče, aby se uzavřeným úsekům úplně vyhnuli. Pokud to není možné, doporučuje před cestou sledovat aktuální situaci v navigačních aplikacích. Dopravní komplikace mohou přetrvávat i v pondělí dopoledne, kdy bude omezen provoz nákladních vozidel.

Na Barrandovském mostě byla zavedena vratná rampa u Lihovaru, která má pomoci s odbočením zpět na Barrandovský most. Objízdné trasy povedou po Strakonické ulici směrem do centra, přičemž lze očekávat omezení také ve směru na Zbraslav.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0817649527
Domácí

Plzeň oslaví vznik republiky. Doprava v centru bude omezena

Albert
Domácí

Jak mají obchody otevřeno ve svátek 28. října?

Jirko,_děkujeme._Nemlčíme._05
Domácí

Dostane Brady vyznamenání? Zeman jej odmítal, Pavel zatím mlčí

profimedia-0772053409
Domácí

Pražský dopravní podnik mění vedení kvůli korupčnímu skandálu