neděle 8. září 2024

Trumpův viceprezident vystrkuje drápky. Pustil se do Bidena, nešetřil ani Čínu

J. D. Vance se z neznámého politika v posledních dnech stal výraznou tváří republikánů i předvolební kampaně Donalda Trumpa. I jeho projevy jsou čím dál smělejší.

profimedia-0889958565

J. D. Vance na končícím republikánském sjezdu v Milwaukee.
Zdroj: Profimedia

  • J. D. Vance na končícím republikánském sjezdu v Milwaukee.
  • Zdroj: Profimedia

Senátor za stát Ohio J. D. Vance, jehož si Donald Trump v případě volebního úspěchu vybral za svého viceprezidenta, se začíná profilovat. Snaží se totiž dostát pověsti, která ho předchází a jeho projevy dostávají útočnější rétoriku. Jeden takový přednesl na končícím sjezdu Republikánské strany v Milwaukee, kde si na paškál vzal i současného amerického prezidenta Joea Bidena, o němž řekl, že za jeho několik desítek let dlouhého působení na úřednických postech ve Washingtonu, byl u všech důležitých rozhodnutí, které Ameriku udělali chudší a slabší.

Vance rovněž zdůraznil, že je třeba klást důraz na dělnickou třídu na úkor elitářství z Wall Streetu a místo toho, aby mladí lidé odcházeli do armády, bojovat po celém světě, je třeba zaměřit se na výstavbu nových továren, které by pomohly skomírajícímu průmyslu. Podle kandidáta na viceprezidenta ekonomiku Spojených států výrazně oslabuje především Čína, která díky Bidenovi má výhodné obchodní smlouvy, jejichž důsledek je ničení americké střední třídy.

Vance, který za svůj proslov sklidil bouřlivý aplaus, je známý také svým striktně odmítavým postojem k další podpoře Ukrajiny. Zastává i ten názor, že by Kyjev měl anektovaná území, v rámci mírové smlouvy, postoupit Rusku.

Autor: Jan Skala

Související

GWyKTStWcAAsOWg
Zahraniční

Zelenskyj žádá systémy protivzdušné obrany. Slíbili jste je, tvrdí v Německu

4011344291_1f8676a256_c
Zahraniční Rodičovství

Čína ruší mezinárodní adopce, zastavila dokonce i ty rozjednané

GWxhVaJa8AMLSsR
Zahraniční

Na Čínu se řítí supertajgun. V zemi se zavírají obchody, burzy i školy

Jill,_Joe_and_Hunter_Biden_during_the_59th_presidential_inauguration
Zahraniční

Biden stojí před soudem. Nezdaněné peníze utrácel za drogy a prostitutky