pátek 18. října 2024

Trumpovi chodí desítky milionů. Jeho sponzorem je nejbohatší člověk světa

Donald Trump na svou stranu získal těžkou váhu. Na jeho účty proudí peníze od nejbohatšího člověka světa, podnikatele Elona Muska.

49963556878_f1bc84f670_b

Setkání Donalda Trumpa s Elonem Muskem.
Zdroj: Flickr

  • Setkání Donalda Trumpa s Elonem Muskem.
  • Zdroj: Flickr

I když americký soud uložil Donaldu Trumpovi zaplatit drakonickou pokutu ve výši 464 milionů dolarů za nadhodnocování vlastněných nemovitostí, financování jeho kampaně to v žádném případě nemůže ohrozit. Tečou do ní totiž desítky milionů měsíčně a to dokonce od jednoho jediného zdroje. Trumpovým sponzorem je totiž nejbohatší člověk planety Elon Musk. Ten ostatně financování exprezidentovi kampaně potvrdil, když pro list The Wall Street Journal uvedl, že přispívá částkou 45 milionů dolarů měsíčně.

„Plně podporuji prezidenta Trumpa a věřím v jeho rychlé uzdravení," napsal Musk na svůj účet na jeho vlastní sociální síti X krátce po sobotní atentátu. Podporovat kampaň muže, který v Bílém domě seděl v letech 2017 až 2021 hodlá do vítězného konce.

Muskovy peníze podle jeho vlastního vyjádření směřují také na konto politické skupiny America PAC, která se bude zaměřovat na registraci voličů, předčasné hlasování a hlasování prostřednictvím pošty.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0712837827
Zahraniční

Začínají téct nervy. Kamala Harris mění rétoriku a útočí na Trumpa

profimedia-0798841375
Zahraniční

Rutte udělal Zelenskému čáru přes rozpočet. Jeho „plán vítězství“ nepodpoří

profimedia-0921499595
Zahraniční Volby USA

Georgie hlásí rekordní zájem o předčasné hlasování v prezidentských volbách

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Šance jsou vyrovnané. Končí fenomén Kamala, znovu nastupuje Trump?