Trump se vrátil na místo atentátu. Po svém boku měl poprvé i Muska

Nečekaně vysokou účast měl předvolební mítink Donalda Trumpa ve městě Butler v Pensylvánii. Na tom samém místě se po něm v červenci střílelo.

profimedia-0917090868

Trump se vrátil na místo atentátu. Bezpečnostní opatření byla tentokrát mnohem silnější.
Zdroj: Profimedia

  • Trump se vrátil na místo atentátu. Bezpečnostní opatření byla tentokrát mnohem silnější.
  • Zdroj: Profimedia

"Díky Prozřetelnosti a Boží milosti se tomuto zločinci nepodařilo dosáhnout svého cíle," hřímal za řečnickým pultíkem republikánský kandidát na amerického prezidenta Donalda Trump, když po čtvrt roce od atentátu navštívil město Butler v Pensylvánii. Stanul na témže místě, kde jej lehce zranila kulka, kterou na něho vypálil 20letý příznivec Demokratické strany Thomas Matthew Crooks. Toho Trump při sobotním projevu označil za krvavé monstrum. Crookse na místě činu policie zastřelila.

Kandidát na amerického prezidenta a zároveň bývalý šéf Bílého domu také připomněl smrt profesionálního hasiče Coreyho Comperatorea, který v okamžiku střelby stál za Trumpem a dostal přímý zásah. Na místě už stojí památník, který jeho osobu a čin připomíná.

S Trumpem se na pódiu objevil i kandidát na viceprezidenta J.D. Vance a nejbohatší člověk světa a velký Trumpův podporovatel, Elon Musk. Ten vyzval velký dav lidí, kteří si přišli Trumpa poslechnout, aby šli k volbám, protože Pensylvánie je jedním z klíčových států, kde se rozhodne o tom, kdo bude další čtyři roky sedět v Bílém domě.

Autor: Jan Skala

Související

Biden_Obama
Zahraniční

Biden se bojí o průběh voleb. Do kampaně Kamaly Harris vstupuje Obama

GZFH_onXEAAlJ1R
Zahraniční

González plánuje návrat do Venezuely. Chce se ujmout prezidentského úřadu

profimedia-0916186162
Zahraniční

Hurikán Helene si vyžádal 200 obětí. Záchranáři dál pátrají po pohřešovaných

Joker: Folie à Deux
Film a TV Kino

Říjen v kinech: Zatančí Joker i Venom