pondělí 16. září 2024

Trump sdílel obrázky vytvořené umělou inteligencí. Tvrdí, že ho podporuje Taylor Swift

Trump sdílel dezinformační snímky vytvořené umělé inteligencí s Taylor Swift. Chce její podporu.

profimedia-0899965438

Donald Trump
Zdroj: Profimedia

  • Donald Trump
  • Zdroj: Profimedia

Bývalý americký prezident Donald Trump se opět dostal do centra pozornosti, když na své sociální síti Truth Social šířil falešné obrázky naznačující, že popová hvězda Taylor Swift ho podpořila v prezidentské kampani. Obrázky, které podle amerických médií vznikly pomocí umělé inteligence (AI), ukazují nejpopulárnější zpěvačku současnosti a její fanoušky, tzv. „Swifties“, jako příznivce Trumpovy kampaně.

V příspěvku sdíleném Trumpovým týmem se objevily například plakáty se Swift stylizovanou jako „strýček Sam“ s textem „Taylor chce, abys volil Donalda Trumpa“. Další obrázky ukazují fanynky v tričkách s nápisem „Swifties pro Trumpa“. Trump na snímky reagoval slovy „Přijímám!“, což podle některých komentátorů mohlo vyvolat dojem, že Swift skutečně exprezidenta podporuje. Jedna z verzí obrázků dokonce obsahovala malý text označující obsah jako satiru.

Taylor Swift, jedna z nejvlivnějších amerických celebrit, přitom zatím před nadcházejícími prezidentskými volbami žádného kandidáta nepodpořila. V minulosti však stála na opačné straně politického spektra a v roce 2020 podpořila Trumpova soupeře Joea Bidena.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci