čtvrtek 19. září 2024

Trump pokračuje v kampani. Příští projev se však chystá zcela změnit

Donald Trump krátce po atentátu odcestoval do Wisconsinu, kde se zúčastní republikánské schůze. Jeho projev bude údajně zcela jiný než jaký se chystal původně přednést.

GSZwKPmWAAA0hdi

Ikonická fotka bezprostředně po atentátu.
Zdroj: X/Donald J. Trump

  • Ikonická fotka bezprostředně po atentátu.
  • Zdroj: X/Donald J. Trump

Donald Trump několik hodin po atentátu ve městě Butler v Pensylvánii, odletěl do metropole státu Wisconsin, Milwaukee, kde bude pokračovat ve své předvolební kampani. Už ve čtvrtek by měl v tomto městě vystoupit se svým projevem na republikánské schůzi, kdy se očekává, že bude oficiálně jmenování prezidentským kandidátem za tuto stranu. Sjezd tak posvětí stranické primárky, které probíhaly v první polovině tohoto roku a z nichž Trump vzešel jako jasný vítěz.

Svůj projev, který se Trump chystá přednést, exprezident v posledních hodinách zcela změnil. Podle serveru Washington Examiner, jemuž bývalý šéf Bílého domu poskytl rozhovor, bude jeho projev zcela jiný, než jaký hodlal původně přednést.

I přes incident v Pensylvánii a skutečnost, že ve Wisconsinu je běžně povolené nosit střelnou zbraň, republikáni nepočítají s tím, že zpřísní bezpečnostní opatření, což vedení strany odůvodnilo tím, že nemá žádné poznatky o možném nebezpečí. Akce se může zúčastnit až 50 tisíc lidí.

Autor: Jan Skala

Související

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

GXibZEVbQAAfUfW
Zahraniční

Další atentát na Trumpa! Ochranka zasáhla proti možnému střelci