pondělí 7. října 2024

Tropy končí. Teploty klesnou až o deset stupňů

Horké počasí posledních dní utne o víkendu zvlněná studená fronta, která k nám míří od západu. Ještě v pátek a v sobotu naměříme teploty okolo třicítky, místy už se ale objeví přeháňky a bouřky. V neděli nás čeká zlom.

bouřka

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Čtvrteční teploty budou znovu vysoké, až 33 stupňů. V pátek to bude stále na koupání. Předpověď slibuje oblačno až polojasno, jen místy přeháňky nebo bouřky, které mohou být ale lokálně silné. Teploměry ukáží 30 až 34 stupňů. Sobota už bude oblačná, od západu se začne zatahovat a srážky budou četnější. Teploty budou stále vysoké 25 až 29 stupňů.

V neděli se musíme připravit na razantní změnu počasí a pokles teplot. Předpověď slibuje zataženo až oblačno, na většině území přeháňky nebo občasný déšť, ve východní polovině místy silné bouřky. Rozdíl mezi teplotami bude velký – v Čechách naměříme 19 až 23, na Moravě a ve Slezsku ještě 24 až 28 stupňů.

Výhled na poslední prázdninový týden už milovníky léta nepotěší – nabídne zataženou až oblačnou oblohu, na většině území déšť nebo přeháňky. Pokles teplot bude citelný – přes den má být jen 18 až 22 stupňů.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

profimedia-0907907130
Domácí Počasí

Povodně v Jeseníku přepsaly historii. Za den napadlo 386 milimetrů srážek

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty