čtvrtek 19. září 2024

Třinec ztratil tříbrankové vedení

Hráči Třince vyhráli až po nájezdech, Motor vyhrál nad Kladnem a Kometa získala tři body v Liberci.

Libor Hudáček střílí vítězný gól

Libor Hudáček střílí vítězný gól
Zdroj: HC Oceláři Třinec / Lukáš Filipec

  • Libor Hudáček střílí vítězný gól
  • Zdroj: HC Oceláři Třinec / Lukáš Filipec

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech (1:0, 2:0, 0:3–0:0)

Třinec poslal do vedení v 11. minutě Libor Hudáček, který se trefil nad Willovo rameno. Ve druhé třetině vstřelili domácí další dva góly a vedli po čtyřiceti minutách o tři branky. Dynamo se nevzdávalo. Nejdříve snížil Pánik a na 2:3 při hře bez brankáře upravil Robert Kousal. Gólman Will zamířil opět na střídačku a Pardubicím se to opět vyplatilo. Druhý gól v utkání vstřelil Richard Pánik. Dynamo smazalo během třetí třetiny třígólové manko a poslalo zápas do prodloužení. V tom gól nepadl a rozhodly až samostatné nájezdy. Při nájezdech rozhodl jediný gól, který vstřelil třinecký Libor Hudáček.

Branky a nahrávky: 11. L. Hudáček (Daňo, Cienciala), 23. Helewka (Vrána, Cienciala), 25. Hrehorčák (Helewka, Smith), rozhodující nájezd L. Hudáček – 54. Pánik (Sedlák, D. Musil), 59. R. Kousal, 60. Pánik (Čerešňák)

Banes Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Poslední Kladno má jistotu baráže, ale Motor potřeboval získat body, aby si udrželo naději na čtvrté místo tabulky. Motor po necelé polovině hry vedl o dvě branky, ale Kladno dokázalo díky Smoleňákovo blafáku snížit na rozdíl jedné branky. Jihočeši ale dokázali do konce druhé třetiny ještě jednou skórovat a zvýšili na 3:1. Ve třetí třetině viděli fanoušci dva góly na obou stranách, ale na vedení Motoru to nic nezměnilo. Jihočeši tak doma získali tři body.

Branky a nahrávky: 13. F. Přikryl (Štencel, Pýcha), 29. Valský (Štencel, Pech), 33. Kachyňa (Koláček, Doudera), 50. Kondelík (Gulaš), 53. M. Beránek (Gulaši, Hovorka) – 31. Smoleňák (Vimmer)

Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 4:6 (0:2, 3:1, 1:3)

V utkání plném zvratů viděli fanoušci deset branek. Hosté šli do dvoubrankového vedení, které ale dokázali domácí Tygři během druhé třetiny vymazat. Ve 30. minutě si Kometa díky gólu Mosese vzala vedení zpátky, ale za deset minut bylo zase srovnáno. Následovala vyrovnaná třetí třetina, ve které šli první do vedení opět hosté, ale Tygři jim šlapali na paty. Kometa dokázala náskok ještě zvýšit, a nakonec vyhrála o dvě branky. Díky třem bodům přeskočila Motor a o bod je před ním na čtvrtém místě.

Branky a nahrávky: 21. A. Najman (Flynn, Rychlovský), 26. Rychlovský (A. Najman), 40. Filippi (Flynn, Melancon), 57. Hawryluk (A. Najman) – 7. Zaťovič (Cingel), 11. Kollár (Pospíšil), 30. Moses (Kollár), 52. Marcinko (Cingel, Zbořil), 54. Moses, 59. Flek

Související

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej CHL

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou