pátek 20. září 2024

Třinec vyhrál posedmé za sebou, Vítkovice zdolaly Plzeň

Třinec se veze na vítězné vlně, ve Varech vyhrál 4:5. Vítkovice jedním gólem zdolaly plzeňské Indiány.

Hokejisté HC Oceláři Třinec

Hokejisté HC Oceláři Třinec
Zdroj: Profimedia

  • Hokejisté HC Oceláři Třinec
  • Zdroj: Profimedia

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OCELÁŘI TŘINEC 4:5 (2:4, 2:0, 0:1)

První třetina duelu mezi Energií a Třincem nabídla gólovou podívanou. Fanoušci se během prvních dvaceti minut rozhodně nenudili, viděli šest gólů. Hned v první minutě zakončil třinecký Andrej Nestrašil střelu bekhendem a otevřel skóre zápasu. Karlovy Vary vzápětí vyrovnaly po střele Ondřeje Beránka. Další gól vstřelili hosté ve 12. minutě, když Kurovský překonal gólmana Frodla. O dalších pět minut se skóre zase měnilo a opět ve prospěch Třince. V 17. minutě se trefil nejen Růžička, ale i Nestrašil, 1:4. Domácí do konce třetiny snížili na 2:4.

Ve druhé třetině se dvakrát trefili domácí a opět bylo o co hrát. Do šatny se šlo za vyrovnaného stavu 4:4. Dvě minuty před závěrečnou sirénou o vítězství Třince rozhodl Jakub Jeřábek. Třinec vyhrál posedmé v řadě.

Branky a nahrávky: 2. O. Beránek (Černoch), 18. Kangasniemi (Mikyska, Rachůnek), 33. Stříteský (Černoch, Bartejs), 36. Černoch (Huttula, Hladonik) – 1. Nestrašil (Marinčin, Polášek), 12. Kurovský (J. Jeřábek, Daňo), 17. M. Růžička, 17. Nestrašil, 58. J. Jeřábek

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC ŠKODA PLZEŇ 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Zdá se, že vítkovickým hráčům kapitán Dominik Lakatoš neschází. Lakatoš se opět nevešel do nominace z výkonnostních důvodů. Hokejista, který se stal nejproduktivnějším hráčem celé soutěže Ligy mistrů, zřejmě není ve formě. O vítězství Vítkovic na západě Čech rozhodl ve 4. minutě Roberts Bukarts. Indiáni nenašli recept na skvěle chytajícího Klimeše, a tak si Vítkovice z Plzně odváží tři body.

Branky a nahrávky: 4. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts)

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

Filip Jansa se vrací do Liberce
Hokej Tipsport ELH

Jansa se vrací pod Ještěd

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej CHL

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou