Třinec už zase není outsider

Pardubice překvapivě nezvládly první utkání finálové série.

profimedia-0865380137.jpg

Úterní vítězný gól.
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Úterní vítězný gól.
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Letošní ročník hokejové extraligy nepřestává bavit. Snad ani věštec neumí odhadnout, jak to dopadne. Ve finále se nečekaně ujal vedení Třinec. V Pardubicích zvítězil 2:1.

„Jsme rádi, že jsme urvali jeden zápas, ale pořád to nic neznamená. Teď se budeme soustředit na to, abychom ve středu hráli ještě líp,“ řekl útočník Andrej Nestrašil.

O tom, jak jsou teď na tom fyzicky třinečtí borci, kteří v semifinále otočili stav série s pražskou Spartou z 0:3 na 4:3, promlouvá Daniel Kurovský. Stal se hrdinou úterního večera, protože v sestavě nahradil zraněného lídra Martina Růžičku a dal vítězný gól.

„Cítíme se dobře všichni. Vůbec jsme před zápasem neřešili úvahy, že by Pardubice měly být odpočatější. Soustředíme se na sebe a nemyslím si, že bychom měli být unavení. Naopak mám pocit, že i po semifinále jsme měli volna poměrně dost,“ prohlásil.

Každopádně už Třinec není outsider. V semifinále za stavu 0:3 měl kurz na to, že popáté v řadě získá titul, kolem 50:1. Teď už by sázkař nezískal ani dvojnásobek vkladu.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: hcocelari.cz

Související

profimedia-0868700327.jpg
Hokej

Třinečtí hokejisté dál vládnou Česku

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

profimedia-0866749890.jpg
Hokej

Pardubice se rozjely, Třinec stojí

profimedia-0866740583.jpg
Hokej

Pardubice se ve finále rozjely