neděle 8. září 2024

Třinec přivedl hned trojici hráčů

Třinec před novou sezonou posiluje. K Ocelářům přichází do útoku Michal Teplý a Francouz Justin Addamo, obranu vyztuží Marek Hrbas.

Michal Teplý v dresu Chicaga

Michal Teplý v dresu Chicaga
Zdroj: Profimedia

  • Michal Teplý v dresu Chicaga
  • Zdroj: Profimedia

Úřadující mistři extraligy přivádějí do svých řad nové posily. Do útoku přichází Michal Teplý, který se vrací do Česka po čtyřech sezonách v Americe. Třiadvacetiletý útočník strávil celé období v zámoří na farmě Chicaga. Za tým Rockford IceHogs odehrál 206 zápasů a nasbíral 91 bodů.

„Michal patří mezi nejlepší české útočníky ročníku 2001. Má výborné hokejové myšlení, skvělé fyzické parametry a na svou výšku i slušné bruslení. Má velkou motivaci na sobě pracovat. Z mého pohledu je pořád na začátku své profesionální kariéry, a to i přesto, že má kontě přes dvě stovky zápasů v těžké soutěži, jakou je AHL,“ sdělil sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Další posilou do útoku je Francouz Justin Addamo. Uplynulý ročník odehrál částečně v AHL a ECHL. Čeští fanoušci ho mohli vidět na letošním domácím šampionátu v Ostravě.

Třetí posilou Ocelářů je obránce Marek Hrbas. Jednatřicetiletý hokejista přichází do Třince ze Zlína, sedm utkání odehrál v minulé sezoně i za Kometu.

„Marek k nám do organizace přichází, aby se popral o místo. Je to podobný případ jako v minulé sezoně Adam Polášek. Jde o zkušeného obránce s takřka 450 zápasy v extralize, který zároveň prošel národními týmy od těch mládežnických až po seniorský,“ okomentoval příchod nové posily Peterek.

Související

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej Hokejová Liga mistrů

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou

Hráči Dynama během utkání Ligy mistrů
Hokej Hokejová Liga mistrů

Startuje Liga mistrů. Dynamo vyzve Féhervár, Sparta hostí Tampere

Hráči HC Dynamo Pardubice
Hokej

Pardubice berou v hokejové Evropě druhé místo

Daniel Voženílek na šampionátu
Hokej Tipsport ELH

Voženílek odchází z Třince. Míří do Švýcarska