úterý 22. října 2024

Třinec předvedl mistrovský obrat

První polovina zápasu – 0:2. Druhá polovina zápasu – 5:1.

profimedia-0822683270.jpg

Daniel Voženílek (vpravo) byl jako obvykle před oběma brankami.
Zdroj: Profimedia

  • Daniel Voženílek (vpravo) byl jako obvykle před oběma brankami.
  • Zdroj: Profimedia

Vítěz posledních čtyř ročníků hokejové extraligy Třinec všem ukázal, čeho je schopný. Ještě v polovině druhé třetině prohrával v Hradci Králové 0:2. Pak pěti góly otočil stav na 5:2 a domácí už jen snížili na 5:3.

Střelec vítězného gólu Daniel Kurovský měl jasno, co rozhodlo o tom, že hosté předvedli mistrovský obrat. „Pomohla nám nedisciplinovanost Hradce Králové. Díky přesilovkám jsme se dostali víc do hry. V první třetině nám domácí skoro nic nedovolili. Takže rozhodla naše disciplinovanost,“ řekl přesvědčivě.

Domácí se nechali vyloučit osmkrát. Dvě početní výhody Třinečtí využili. „Mají na ně skvělé hráče,“ uznale konstatoval hradecký obránce Ralfs Freibergs.

Útočník vítězného týmu Andrej Nestrašil spokojeně hlásil: „Vždycky říkám, že v naší kabině je charakter. Nikdo z nás to nepoložil.“

Na otázku, jestli bylo po první třetině v šatně dusno, upřímně odpověděl: „Jasně, že na sebe někdy zařveme. To k tomu přece patří. Když je kabina zdravá, děje se to. U nás to tak je a já jsem za to rád.“

Autor: Jakub Holý
Zdroj: hcocelari.cz

Související

profimedia-0868700327.jpg
Hokej

Třinečtí hokejisté dál vládnou Česku

profimedia-0866749890.jpg
Hokej

Pardubice se rozjely, Třinec stojí

profimedia-0866740583.jpg
Hokej

Pardubice se ve finále rozjely

dsc-7549-001.jpg
Hokej

Třinec už slaví