sobota 26. října 2024

Třinec podlehl Spartě po nájezdech, Plzeň opět prohrála

Ve 14. kole Tipsport extraligy porazila Sparta úřadujícího mistra, Plzeň podlehla Vítkovicím, Olomouc vyhrála nad Boleslaví a Kometa brala body v Liberci.

Hráči Sparty vyhráli v Třinci

Hráči Sparty vyhráli v Třinci
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty vyhráli v Třinci
  • Zdroj: Profimedia

Horák vybojoval Spartě bod navíc

Ve šlágru kola mezi Třincem a Spartou byly k vidění nejen góly, ale i šarvátky. Zejména druhá třetina byla plný emocí. Dravecký s Miklišem obdrželi za bitku pětiminutové tresty. Zápas nerozhodla šarvátka, ale samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hráči Sparty.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC SPARTA PRAHA 2:3 po samostatných nájezdech (2:1, 0:1, 0:0–0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kurovský (Cienciala, Kundrátek), 16. Roman (Addamo, Nestrašil) – 12. Horák (K. Hrabík, P. Kousal), 21. K. Hrabík (Salomäki, Lajunen), rozhodující nájezd Horák

Plzeň se stále trápí

Utkání mezi Vítkovicemi a Plzní začalo o půl hodiny později kvůli dopravním komplikacím. Hokejisté Plzně se v letošní sezoně trápí. Před zápasem ve Vítkovicích byli až na posledním místě tabulky a nic se nezměnilo ani po zápase v Ostravě. Plzeň prohrála a v tabulce se drží stále na dně.

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC ŠKODA PLZEŇ 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Kalus (Barinka, Abdul), 22. Hašek (Mikuš), 57. Zdráhal (Abdul, Košťálek), 60. Yetman (Kalus, Mikuš) – 48. Pšenička (Rohlík), 50. Schleiss

Olomouc porazila Bruslaře

Olomouc chtěla odčinit klopýtnutí s Plzní, a to se jí s Boleslaví podařilo. Mora se dostala do vedení v polovině první třetiny. Bruslaři vyrovnali až sedm minut před koncem utkání, ale Olomouc si domácí zápas nenechala vzít. Během tří minut vstřelili olomoučtí hráči dvě branky a radovali se z výhry.

HC OLOMOUC – BK MLADÁ BOLESLAV 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Doktor (Nahodil, Řezníček), 57. P. Musil, 60. Kohout (Orsava) – 53. Gewiese

Kometa brala body v Liberci

Kometa si vytvořila třígólový náskok, ale o své vítězství se musela ještě hodně strachovat. Oscar Flynn v utkání dvakrát skóroval a když v 52. minutě vyrovnal Šedivý, začínalo se od začátku. Tři body zajistil Kometě pět minut před koncem zápasu Jan Ščotka.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC KOMETA BRNO 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Flynn (Vlach, Lantoši), 49. Flynn (Melancon), 52. Šedivý (Faško-Rudáš) – 13. Kos (Rachůnek, Gulaši), 24. Davidson (Flek), 28. A. Zbořil (Pospíšil, Postava), 55. Ščotka (Flek)

Související

Jáchym Kondelík a Tomáš Zohorna si vyměnili týmy
Hokej Tipsport ELH

Nečekaný trejd! Kondelík míří do Dynama, Zohorna do Budějovic

Jasper Weatherby v dresu San Jose Sharks
Hokej Tipsport ELH

Pardubice ohlásili další posilu se zkušenostmi z NHL

Jakub Krejčík
Hokej Tipsport ELH

Krejčík zůstane ve Spartě další dva roky

Sparta dala Vítkovicím pět branek.
Hokej Tipsport ELH

Sparta doma nadělila Vítkovicím pět branek