neděle 29. září 2024

Tříbodová skupina jde do finále, nejhorší pozici mají Ukrajinci

Druhý tým Éčka narazí v osmifinále na Francii

profimedia-0884273637.jpg

Střelec. Ivan Schranz dal na Euru už dva góly, na snímku otevírá skóre s Ukrajinou. Posune Slováky dalším zásahem do vyřazovacích bojů?
Zdroj: profimedia

  • Střelec. Ivan Schranz dal na Euru už dva góly, na snímku otevírá skóre s Ukrajinou. Posune Slováky dalším zásahem do vyřazovacích bojů?
  • Zdroj: profimedia

Unikátní situaci před závěrečnými zápasy nabízí skupina E. Všechna čtyři mužstva mají tři body, všechna mohou skupinu vyhrát, postoupit nebo naopak vypadnout.

Rozuzlení poskytnou večerní duely Belgie s Ukrajinou a Slováků s Rumuny.

V nejsložitějším stavu jsou Ukrajinci, kteří mají jako jediní záporné skóre. Pokud oba zápasy skončí remízou, mají smůlu právě oni – se čtyřmi body by skončili poslední a vyřazení. Navíc je čeká nejtěžší soupeř, probuzená De Bruyneho parta. „Budeme muset předvést výkon na hranici možností, abychom porazili tak kvalitní tým. Belgie byla po úvodní porážce od Slovenska pod tlakem, budou mít motivaci zvítězit a snad to povede k otevřenému zápasu,“ doufá útočník Roman Jaremčuk.

Oba týmy překvapivě v úvodních duelech podlehli papírově slabším soupeřům, šanci na postup si vydobili až ve druhých zápasech.

Slováci s Rumuny prožívají zcela opačný příběh. Po úvodních výhrách sahali již v následujících střetnutích po postupu. Zvlášť Slovensko bylo blízko, ještě po poločasu utkání s Ukrajinou vedlo 1:0, nakonec ale nebralo ani bod.

Teď přichází další příležitost. „Na minulém Euru nám to uteklo, i když jsme stejně jako letos na úvod skupiny vyhráli. Proti Rumunsku chceme zvítězit, půjdeme si za tím," slibuje 37letý světoběžník Juraj Kucka, který poslední dva roky hraje v bratislavském Slovanu.

Euro 2024, skupina E, 3. kolo, 18.00: Belgie - Ukrajina, Slovensko - Rumunsko

Autor: Evžen Zavadil

Související

GYUjNcCXIAA1knt
Zahraniční

Poslankyni slovenského parlamentu vyhodili z jednání kvůli duhové samolepce

profimedia-0911354678
Zahraniční

Na Slovensku zase přituhuje. Fico dostal obálku s nábojnicí

GYTV9_ZakAUA7s5
Zahraniční

Situace na frontě se dramatizuje. Zle je u Vuhledaru i v Charkově

GYJpH1CXYAALa4N
Zahraniční

Zelenskyj veze do USA plán vítězství. Rusko ale odmítá další mírový summit