pátek 20. září 2024

Trhovec na Chebsku prodával trička a pervitin, vydělal nejmíň tři miliony

Téměř dva kilogramy metamfetaminu, konopí, skleněné dýmky na pervitin, digitální váhy a další věci k uskladnění, vážení, ředění a balení drog objevili v tržnici na Chebsku celníci a policisté při akci s krycím názvem Kern.

2023-1-24-932KERN2

Razie na Chebsku
Zdroj: Generální ředitelství cel

  • Razie na Chebsku
  • Zdroj: Generální ředitelství cel

Desítky celníků ze Sekce pátrání a policistů z Národní protidrogové centrály a Útvaru rychlého nasazení vtrhly do chebské tržnice Asia Dragon Bazar ve Svatém Kříži u Chebu. Razie byla součástí akce s krycím názvem KERN a byla úspěšná.

„Celníci zadrželi pachatele vietnamské státní příslušnosti, drogy a peníze. Za gram drogy inkasoval 33 eur a svými obchody si vydělal nejméně tři miliony korun,“ uvedla Martina Kaňková z ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel.

Díky spolupráci celníků s německými a rakouskými policejními orgány se ukázalo, že zadržený muž několikrát prodal rakouským a německým státním příslušníkům další téměř dvě kila krystalické látky obsahující metamfetamin. „Obchody se odehrávaly v tržnici, kde pachatel provozoval několik stánků s běžným zbožím, zejména s textilem. Osobními kontakty si na tržnici vytvořil síť dlouhodobých zákazníků, kteří za ním dojížděli ze zahraničí. Celníci zdokumentovali prodej dohromady skoro čtyř kilogramů vysoce kvalitní látky obsahující metamfetamin,“ popsala Minutovým zprávám Kaňková.

Trestní věc předali celníci spolu s návrhem na zahájení trestního stíhání Národní protidrogové centrále. Obviněnému hrozí až 12leté vězení.

Související

750px-Brian_Epstein_in_1965
Hudba Výročí

Pátý Beatle by oslavil devadesátku. Jeho smrt předznamenala konec kapely

ETalk2008-Diddy1
Krimi

Rapper Sean Combs je ve vazbě. Za obchod s bílým masem mu hrozí doživotí

jimi-hendrix-2265370_1280
Hudba

Den, kdy Hendrix vystoupil naposledy. Do konce života mu tehdy zbývalo 12 dnů

Jill,_Joe_and_Hunter_Biden_during_the_59th_presidential_inauguration
Zahraniční

Biden stojí před soudem. Nezdaněné peníze utrácel za drogy a prostitutky