Trenér Southgate končí u anglické reprezentace

Gareth Southgate odstoupil z funkce hlavního trenéra anglické reprezentace. Třiapadesátiletý kouč končí u týmu po osmi letech.

Gareth Southgate končí u týmu Anglie

Gareth Southgate končí u týmu Anglie
Zdroj: Profimedia

  • Gareth Southgate končí u týmu Anglie
  • Zdroj: Profimedia

Reprezentační výběr Anglie je bez hlavního kouče. Trenér Gareth Southgate ukončil spolupráci s anglickou fotbalovou reprezentací. Třiapadesátileý Angličan vedl tým ve 102 zápasech.

„Je však čas na změnu a na novou kapitolu. Nedělní finále v Berlíně proti Španělsku bylo mým posledním zápasem v roli anglického manažera,“ sdělil trenér Soutgate.

Southgate hrál za anglickou reprezentaci, vedl fotbalovou jednadvacítku a od roku 2016 i seniorský tým. Albion dvakrát dovedl do finále Eura, naposledy předevčírem, kdy Anglie prohrála v boji o zlato se Španělskem.

Southgate byl během svého působení u reprezentace několikrát kritizovaný. Posledně během evropského turnaje v Německu. Southgate měl s anglickou reprezentací platný kontrakt do konce letošního roku.

„Máme ty nejlepší fanoušky na světě a jejich podpora pro mě znamenala celý svět. Jsem fanouškem Anglie a vždycky jím budu,“ dodal Southgate.

Britská média ihned začala spekulovat o jeho nástupci. Hovoří se o Franku Lampardovi, Stevu Gerrardovi, Thomasu Tuchelovi, nebo i o Grahamovi Potterovi.

Zdroj: englandfootball.com

Související

53712276600_63d912206f_b
Zdraví

Počet osob s kapavkou roste. Nemoc je navíc stále odolnější vůči léčbě

profimedia-0893749717.jpg
Ostatní OH Paříž

Tom Pidcock je opět olympijským šampionem. Cink obsadil 25. příčku

Lamine Yamal a Nico Williams jsou budoucnost španělského fotbalu.
Fotbal EURO 2024

Španělé jsou mistry Evropy, zlatý půst Angličanů trvá

Harry Kane sní o první velké trofeji.
Fotbal EURO 2024

Anglie si to o titul na Euru rozdá se Španělskem