Trenér Saňák přichází do Pardubic

Novým koučem fotbalových Pardubic se stal Jiří Saňák. Na trenérské pozici vystřídá Radoslava Kováče.

Jiří Saňák

Jiří Saňák
Zdroj: FILIP FOJTÍK / MAFRA / Profimedia

  • Jiří Saňák
  • Zdroj: FILIP FOJTÍK / MAFRA / Profimedia

Fotbalové Pardubice po odchodu Radoslava Kováče dlouho bez trenéra nezůstaly. Klub povede do nové sezony Jiří Saňák. Šestačtyřicetiletý Saňák začal trénovat mládež Sigmy Olomouc už ve svých 22 letech, poté co musel ukončit svou hráčskou kariéru kvůli zdravotním problémům. Jako asistent trenéra působil v Jablonci, íránském Esteghlalu, nebo u mládežnických reprezentací. Saňák naposledy působil v Olomouci, kam přišel v roce 2021 jako asistent. Po odchodu hlavního trenéra Václava Jílka mužstvo dočasně převzal. V minulém týdnu se s Olomoucí rozloučil a vrací se do rodného kraje.

„Jsem rád, že se stávám součástí pardubického klubu a strašně moc se na novou práci těším,“ sdělil trenér Saňák. „Chtěl bych navázat na vynikající dlouhodobou práci Jirky Krejčího, který tady dlouhodobě působil s Jaroslavem Novotným, i na práci Radka Kováče. Budeme pracovat na tom, abychom se ještě dál posunuli nejenom v tabulce, ale i v herním projevu,“ dodal.

Nový hlavní kouč si vybral jako asistenta trenéra bývalého fotbalistu a českého reprezentanta Marka Kuliče. Tým nově rozšíří i trenér brankářů Lukáš Přibyl a Dušan Žmolík, který bude koučovat třetiligový B-tým.

Zdroj: fkpardubice.cz

Související

Benson Sakala a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi
Fotbal EKL

Mladá Boleslav v Arménii padla

Jiří Pavlenka v dresu Brém
Fotbal

Pavlenka odchází do Soluně

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?