pondělí 16. září 2024

Trenér Hašek oznámil nominaci pro Ligu národů, jsou v ní tři nováčci

Hlavní trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek oznámil jmennou nominaci před zápasy s Gruzií a Ukrajinou v rámci Ligy národů.

Ivan Hašek oznámil nominaci pro Ligu národů.

Ivan Hašek oznámil nominaci pro Ligu národů.
Zdroj: FAČR

  • Ivan Hašek oznámil nominaci pro Ligu národů.
  • Zdroj: FAČR

Už příští týden vstoupí česká fotbalová reprezentace do nové sezony zápasy s Gruzií a Ukrajinou v Lize národů. Trenér Ivan Hašek proto nyní oznámil svou nominaci, v níž se objevili hned tři nováčci.

„Pro nás tím začíná boj o mistrovství světa. Právě umístění v Lize národů nám totiž může pomoci v následné kvalifikaci, která začne příští rok. Každý zápas je pro nás klíčový,“ prohlásil reprezentační kouč Ivan Hašek na nominační tiskové konferenci.

Na srazu v Praze před úvodními duely LIgy národů se objeví i nováčci Jakub Markovič, Adam Zadražil a obránce Matěj Rynše. Svou premiéru pod současným trenérským vedením si odbyde také Tomáš Čvančara, Alex Král a Lukáš Kalvach.

Kvůli zdravotním problémům naopak ze soupisky vypadl například brankář Jindřich Staněk, obránce Tomáš Holeš nebo záložník Michal Sadílek.

Reprezentace se sejde v pondělí 2. září v Praze, tam se bude připravovat až do čtvrtka, kdy odletí do Tbilisi. Zápas v Gruzii je na programu v sobotu 7. září, utkání proti Ukrajině pak v úterý 10. září.

Nominace reprezentace na utkání s Gruzií a Ukrajinou

Brankáři: Matěj Kovář (Bayer 04 Leverkusen), Jakub Markovič (FC Baník Ostrava), Adam Zadražil (FC Hradec Králové)

Obránci: Vladimír Coufal (West Ham United FC), Robin Hranáč (TSG 1899 Hoffenheim), Ladislav Krejčí (Girona FC), Matěj Ryneš (AC Sparta Praha), Martin Vitík (AC Sparta Praha), David Zima (SK Slavia Praha), Jaroslav Zelený (AC Sparta Praha)

Záložníci: Václav Černý (Rangers FC), Lukáš Červ (FC Viktoria Plzeň), Matěj Jurásek (SK Slavia Praha), Lukáš Kalvach (FC Viktoria Plzeň), Alex Král (RCD Espaňol), Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam), Lukáš Provod (SK Slavia Praha), Tomáš Souček (West Ham United FC), Pavel Šulc (FC Viktoria Plzeň)

Útočníci: Tomáš Čvančara (Borussia Mönchengladbach), Adam Hložek (TSG 1899 Hoffenheim), Tomáš Chorý (SK Slavia Praha), Patrik Schick (Bayer 04 Leverkusen)

Autor: Ota Černý

Související

ced204df4f22a7cca79a4434fd42-1456491
Zahraniční

Blázinec nebo výměna rolí? Turecko podporuje Ukrajinu, Západ couvá

GXLm0uTXsAEIsFx
Domácí

Vystrčil dorazil do Kyjeva. Krym nesmí být obdobou Mnichova, tvrdí

Pavel Šulc slaví první gól za reprezentaci.
Fotbal Liga národů

Češi v dramatickém duelu udolali Ukrajince, dvakrát skóroval Šulc

1000010545
Zahraniční

Stovky Ukrajinců se dostávají do ruského kotle. Doněck je v obklíčení, Sumy hoří