sobota 6. července 2024

Třeboň zažívá dopravní kolaps. Silničáři se pustili do oprav zchátralých mostů

Dopravní peklo zažívají řidiči, kteří v těchto dnech projíždí Třeboní. Opravy mostů v tomto lázeňském městě se však protáhnou až do srpna.

Práčská,_značka_Práce_na_silnici

Řidiči v Třeboni musí počítat s řadou objížděk.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Řidiči v Třeboni musí počítat s řadou objížděk.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Kvůli opravě mostů, které jsou v havarijním stavu, se musí řidiči, kteří projíždějí jihočeskou Třeboní, obrnit trpělivostí. Nejproblematičtějším místem je v těchto dnech uzavřený most z táborské a jindřichohradeckou silnici, který běžně odvádí tranzitní dopravu z obydlených oblastí. Nyní však auta musí zamířit přímo do třeboňských ulic, což ve městě způsobuje kolony. Podobně bylo nutné vyřešit i odklon z pražského tahu do Českých Velenic, kdy i tito řidiči musí zamířit do třeboňských ulic.

Ta samá zastavila na pár dnů také železniční dopravu a její nahrazení autobusy celou situaci uvnitř Třeboně ještě více komplikuje. Přes město také nejezdí ani vlaky na mezinárodní trati Praha – Vídeň, které jsou odkláněny přes České Budějovice. Železniční výluka by však měla skončit ještě tento týden.

Silniční uzavírka však bude mnohem delší. Jak uvádí Ředitelství silnic a dálnic, řidiči budou muset v tomto lázeňském městě počítat s omezení a zdržením až do poloviny srpna.

Autor: Jan Skala

Související

most
Domácí

S půlročním zpožděním končí oprava první poloviny Ševčíkova mostu v Brně

Rozvadov,_dálnice_D5_(01)
Domácí

Konec tankodromu a D5. Přes Rozvadov se už bude jezdit bez omezení

Voleč,_dálnice_D11
Domácí

Polská pobídka zabrala. Dálnice z hranic do Trutnova se začne stavět letos

profimedia-0846204767
Domácí

Povolení dálnice D49 narazilo u Nejvyššího soudu