sobota 5. října 2024

Třeboň je v létě přeplněná cyklisty, obyvatelům už s nimi dochází trpělivost

Stovky lidí na kolech míří každý prázdninový den do Třeboně. Z města se tak stává jedna obří cyklostezka. Kola jsou opřená všude, kde to jde, ničí fasády a brání chodcům v cestě, cyklisté navíc velmi často ignorují dopravní předpisy.

449049572_7712873925456622_3437841272533313001_n.jpg

Třeboň je o prázdninách denně plná cyklistů.
Zdroj: facebook.com

  • Třeboň je o prázdninách denně plná cyklistů.
  • Zdroj: facebook.com

„Poslední dobou bych se fakt z Třeboně nejradši odstěhovala. Bydlím na náměstí a vyjít se psy ven je utrpení. Všude je naděláno od návštěvníků, všude poházené kapesník, lahve, obaly od jídla, i spodní prádlo lze vidět. Jezdí si, kde se jim zachce a ještě mi kolikrát vynadají, že jim mám uhnout třeba u brány, kde je vstup jen pro chodce,“ stěžuje si jedna u obyvatelek města na sociální síti.

„To jste zřejmě ještě nešla parkem u Schwarzenberské hrobky. Přesto, že jsou tam značky, že mají cyklisti sesednout z kola, nikdo je nerespektuje. Žádného správce zde nepotkáte, aby je upozornil, že se v parku nesmí jezdit na kole,“ přitakává jiný diskutující.

„Fasády zničené od kol, bezohlednost na denním pořádku, kolikrát nejde třeba v podloubí projít, protože se tam prostě zrovna rozhodli překážet, na silnicích se chovají otřesně,“ popisuje další.

„A toho bordelu po nich všude! Odpadky, plasty, v lesích naděláno hned u cesty. Na hrázi se motají jeden přes druhého, a ještě nadávají chodcům,“ svěřil se další obyvatel města.

I když se radnice snaží vyznačovat cyklostezky a co nejvíc obyvatelům ulehčit od náporu cyklistů, nemá moc šanci. Řada z nich ignoruje dopravní značení a s oblibou také jezdí po chodnících nebo silnicích hned vedle cyklostezek.

Související

dog-3900479_1280
Krimi

Vyhrocený konflikt kvůli střídavé výchově. Bývalí partneři se hádali o psa

cyklista
Světové dny

Den jízdy na kole do práce

cyklostezka Bolevák
Domácí

Plzeň vybuduje nové cyklostezky a zavede sčítání cyklistů

Náměstí Svobody Brno
Domácí

Brno se připojí k evropské síti měst, která podporují cyklistiku