pátek 18. října 2024

Třaskavý rozchod. Otec je pro mě zklamáním, řekl Tsitsipas

Řecká hvězda je v posledních měsících na ústupu, dříve třetí hráč světa se trápí. Frustraci odnesl otec a kouč Apostolos Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas.
Zdroj: Twitter BOSS OPEN

  • Stefanos Tsitsipas.
  • Zdroj: Twitter BOSS OPEN

Kolem pětadvacetiletého Stefanose Tsitsipase je poslední dobou rušno, ovšem ne tak, jak by si on a jeho příznivci představovali. Před pár měsíci po rozchodu obnovili vztah se španělskou tenistkou Paulou Badosa, nyní se dostal do zájmu médií znovu, když po porážce v prvním kole na turnaji v Montrealu ostře diskutoval a následně zkritizoval svého otce a trenéra v jedné osobě. Po zápase prohlásil, že je pro něj otec zklamáním.

„S těžkým srdcem chci oznámit, že moje spolupráce s otcem coby trenérem skončila,“ napsal poté na sociální síti X Řek, který prohrál s Japoncem Nišikorim dvakrát 4:6.

Pod jeho vedením přitom hrál finále na Australian Open a Roland Garros, v dubnu loňského roku se vyhříval na třetím místě světa. V současnosti jedenáctý tenista světa nového kouče hledá, Apostolos Tsitsipas ho bude doprovázet a pomáhat mu mimo kurty. Později se za svůj ostrý výrok na adresu otce omluvil. „Uvědomil jsem si, že jsem udělal chybu, když jsem s tátou mluvil tak, jak jsem mluvil," uvedl Tsitsipas.

Autor: mš

Související

Stefanos Tsitsipas.
Tenis

Rozchod. Tsitsipase opustil trenér kvůli Řekově přístupu

profimedia-0864758421.jpg
Tenis

Tsitsipas má titul z Monte Carla

Pickleball.
Ostatní

Pickleball je náročnější sport než tenis, napsal Američan. Tenisté se mu vysmáli