sobota 6. července 2024

Třaskavý přestup se stal skutečností: Z Chorého je Slávista

Fotbalový útočník Tomáš Chorý oficiálně přestoupil z Plzně do Slávie. S pražským klubem podepsal smlouvu do roku 2027.

Tomáš Chorý se upsal Slávii.

Tomáš Chorý se upsal Slávii.
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Tomáš Chorý se upsal Slávii.
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Poté, co minulý týden Plzeň i Slavie potvrdily, že spolu jednají o přestupu Tomáše Chorého, bylo jen otázkou času, kdy bude přestup oficiální. Nakonec k tomu skutečně došlo a Slávie ve středu vydala oznámení, že s devětadvacetiletým útočníkem podepsala smlouvu do léta 2027.

„Úkolem tohoto klubu je od nepaměti porážet svého největšího rivala v derby, vyhrávat tituly a tím dělat radost našim fanouškům. Věřím, že Tomášův příchod do už tak silného tymu Slavie nám pomůže plnit tento historický úkol lepe než v posledních letech,“ uvedl v prohlášení na webu slávistický předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů. V rozhodování mi pomohl Jindra Staněk i další reprezentanti ze Slavie. Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím. Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ,“ uvedl ke svému přestupu sám hráč.

Vysoký útočník Tomáš Chorý začínal s ligovým fotbalem v Olomouci, ale v roce 2018 přestoupil do Viktorie Plzeň. Tam se vypracoval mezi hlavní opory týmu, získal dva ligové tituly a v Lize mistrů se gólově prosadil dokonce i proti Barceloně.

Za devět sezon v nejvyšší lize nastoupil Chorý ke 207 utkáním a vstřelil 50 branek. V loňském roce se dostal také do reprezentačního výběru, s nímž letos bojoval na mistrovství Evropy.

Na druhou stranu má Chorý pověst hráče, který si občas pomáhá zákroky na hranici zákeřnosti a u fanoušků konkurenčních týmů nebývá oblíbencem. To bude teď platit nejspíš i pro fandy Plzně, jejíž šéf v oficiálním prohlášení k přestupu jen těžko skrýval zklamaní.

„Vždy platí, že dres Viktorie Plzeň budou oblékat jen hráči, kteří se za něj budou rvát. Tomáš se rozhodl jinak, šlo čistě o jeho volbu a v takovém případě nedávalo smysl transferu bránit,“ uvedl generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek ve stručném prohlášení pro klubový web.

Autor: Ota Černý

Související

Tijani se ve Slávii neuchytil.
Fotbal

Tijani opouští Slávii a míří za hvězdným trenérem do Anglie

Daniel Kolář s novou posilou Plzně Ricardinhem.
Fotbal Chance liga

Plzeň posiluje na hrotu, přichází Brazilec Ricardinho

Tomáš Chorý si vysloužil místo v reprezentaci.
Fotbal Chance liga

Přestupová bomba v nejvyšší lize: Chorý opouští Plzeň

David Pavelka se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým.
Fotbal Fortuna Liga

Pavelka po roce znovu prodloužil smlouvu na Letné