středa 26. června 2024

Trapas roku: Pražský primátor si spletl cyklistickou vyjížďku s Tour de France

Napřed v tiskové zprávě a na oficiálním webu města, pak i na síti X se objevilo vyjádření pražského primátora Bohuslava Svobody k akci nazvané L'Etape Czech Republic by Tour de France. Spletl si ji se skutečnou Tour.

GQB9RV-W8AAcGzX

Příspěvek si už žije na sociálních sítích vlastním životem.
Zdroj: X

  • Příspěvek si už žije na sociálních sítích vlastním životem.
  • Zdroj: X

L'Etape Czech Republic by Tour de France je závod pro veřejnost, který se jede na uzavřených silnicích, a tak podle organizátorů údajně nabízí atmosféru Tour de France. Jinak ale nemá s proslulým závodem profesionálních cyklistů nic společného.

Jenže toho si nevšiml na pražském magistrátu nejspíš nikdo, a tak se v mailech novinářů i na webu Prahy objevilo vyjádření primátora, který akci pokládá za jednu z etap Tour de France.

„Tour de France je závod, který má tradici a popularitu jako málokterý jiný. To, že jedna z jeho etap startuje v Praze, je pro českou metropoli čest a radost. Věřím, že stejnou radost budou mít všichni nejen z výjimečné sportovní události, ale i z krásného hlavního města České republiky,“ říká primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

Informace Svoboda sdílel i na síti X, dokonce označil i oficiální profil Tour de France, tam se mu ale okamžitě dostalo upozornění, že žádná etapa Tour se v Česku nejede. Příspěvek pak ze sociální sítě zmizel. Jenže to už existovala řada jeho záznamů, a ty se šíří a baví internet.

„Proboha seberte mu někdo ten Twitter. Zase se probudil a dopustil myšlenky. Opravdu tady startuje etapa Tour de France? To by se snad dalo označit i za klamavou reklamu,“ okomentoval příspěvek jeden z uživatelů sítě X.

„Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc. s.r.o., si vážně myslí, že v sobotu z Prahy začne Tour de France. Tak jen aby dneska nepropásl úvodní zápas fotbalového Eura na Julisce a v neděli zahájení letní olympiády ve Stromovce,“ přidal se další.

Ne webu města článek visel ještě v pátek po 16. hodině.

Související

Vizualizace rekonstrukce Masarykova nádraží v Praze.
Domácí

Práce na pražském Masarykově nádraží omezí dopravu

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

profimedia-0690988574
Zahraniční

Nižší trest za přiznání. Americký senátor sexuálně zneužíval v Praze nezletilé

kontejnery
Domácí AI

Chytrý svoz odpadu bude mít v Praze na starosti umělá inteligence