pátek 22. listopadu 2024

Tradiční česká kuchyně ve formě španělského tapas

Tapas jistě všichni známe, jedná se o malé občerstvení ve formě degustačních talířků či jednohubek pocházející ze Španělska. Nově si takto můžeme vychutnat i tradiční česká jídla.

Svíčková ve formě tapas

Svíčková ve formě tapas - restaurace Talíř
Zdroj: pytlounhotelprague.cz

  • Svíčková ve formě tapas - restaurace Talíř
  • Zdroj: pytlounhotelprague.cz

Guláš, konfitovaná kachna, vepřové koleno, svíčková a další tradiční česká jídla v malé porci na ochutnávku, tak vypadá menu jedné pražské restaurace. Inspiraci našla ve Španělsku, kde má tento způsob stravování velkou oblibu. Výhodou je, že se jídla jí po malých porcí s většími časovými odstupy. To znamená, že ochutnáte trochu od všeho, ale nemáte pocit přejedení.

Restaurace na pražském Václavském náměstí nabízí menu založené na českých klasických jídlech v lehce moderním pojetí, ale při zachování tradičních českých chutí. Každé jednotlivé tapas je navíc naservírované na tradičním českém porcelánu.

Například snídaně typu all you can eat zde vyjde na 299 korun. Jeden talířek s hlavním jídlem pak na 90 až 150 korun.

Autor: HT

Související

rizek-156030-677-508-nw
Domácí

Řízek, hranolky, smažák – to jsou nejčastější dětská jídla v restauracích

policie
Krimi

V luxusní restauraci projedl 24 tisíc, když došlo na placení, předstíral kolaps

pražené mandle
Domácí Jídlo

Hygienici odhalili vysoký obsah karcinogenního akrylamidu v pokrmech

sddefault (1)
Ekonomika

Restaurace stále zdražují. Průměrně si polední menu dáte za 192 korun