středa 18. září 2024

Trable pokračují. Náhradník Menšík padl, Macháč zkusí získat první bod

Po onemocnění české tenisové dvojky Jiřího Lehečky nastoupil do prvního střetu s Austrálií mladík Jakub Menšík. Na druhé straně sítě stál Thanasi Kokkinakis, Čecha porazil 2:1.

profimedia-0907042044.jpg

Jakub Menšík boj s Australanem nezvládl.
Zdroj: profimedia

  • Jakub Menšík boj s Australanem nezvládl.
  • Zdroj: profimedia

Pro českou výpravu to nevypadá vůbec dobře. Po Macháčově skreči zápasu se světovou trojkou, Carlosem Alcarazem, definitivně vypadl z nominace proti Australanům Jiří Lehečka. Ten v úvodním zápase českého týmu prohrál s Bautistou a prý už tehdy nebyl jeho zdravotní stav v pořádku. „Jirka byl před zápasem (s Bautistou) v pořádku, ale během utkání měl horečku, a když ráno přišel na snídani, měl teplotu 37,8. Takže pro dvouhru je nepoužitelný. Ráno pak po těch problémech, co měl, řekl i Macháč, že by raději nehrál.“ Řekl na adresu českého tenisty kapitán Jaroslav Navrátil.

Nahradit ho měl Jakub Menšík. Po prvním prohraném setu 6:2 to vypadalo na další nekompromisní skalp českých tenistů. Rodák z Prostějova se ale rozehrál a po výhře v tiebreaku 7 (7) : 6 (2) poslal zápas do třetího setu. Jedno ztracené podání Menšíka ale stačilo Australanovi na vítězství v zápase, třetí set skončil 6:3.

Další šancí na první body bude Tomáš Macháč. Ten v podstatě i navzdory zranění musí nastoupit, nikdo jiný už totiž není. Riskovat Pavláska se kapitánovi Navrátilovi nechce, koneckonců singl nehrál už pět let. Kdyby se zranil i on, je konec.

Autor: Ondřej Sutnar

Související

profimedia-0907030669.jpg
Tenis Davis Cup

Akce kulový blesk. Navrátil končí u daviscupového týmu, střídá jej Berdych

Tomáš Berdych.
Tenis

Prohra s Francií zlomila Navrátilovi vaz. Novým kapitánem bude Berdych

profimedia-0907042044.jpg
Tenis

Češi si napravili reputaci, Menšík utekl z mečbolů

profimedia-0907063895.jpg
Tenis Davis Cup

Češi se v listopadu do Malagy nepodívají. Další bezbodová prohra značí konec