čtvrtek 19. září 2024

Totální prasárna! Ruská únoskyně dětí vystoupí na Radě bezpečnosti OSN

Tak tohle je totální prasárna! Z OSN se stává hloupý vtip, když umožní mluvit v nejvyšším orgánu ženě, která stojí za únosy dětí! Tak reagovala europoslankyně Veronika Vrecionová na plánované vystoupení Mariji Lvove-Belove na půdě OSN.

FsPYtfBXwAEAjq1

Marija Lvova-Belova a Vladimir Putin.
Zdroj: Twitter

  • Marija Lvova-Belova a Vladimir Putin.
  • Zdroj: Twitter

Putinova zmocněnkyně pro práva dětí se virtuálně připojí k dnešnímu jednání Rady bezpečnosti OSN. To začne v 16 hodin našeho času. Rusko, které tento měsíc Radě bezpečnosti předsedá, uvedlo, že se jedná o neformální schůzku o Ukrajině zaměřenou na evakuaci dětí z konfliktní zóny.

"Účastníci uslyší informace z první ruky od prezidentské komisařky pro práva dětí Ruské federace, stejně jako od dětí evakuovaných z oblasti konfliktu," prohlásilo Rusko, které deportace dětí z Ukrajiny prezentuje jako jejich záchranu. „Úkolem je říci pravdu o situaci s evakuací dětí, zločinných akcích ozbrojených sil Ukrajiny proti dětem v Donbasu a na Ukrajině,“ napsal na Telegramu první náměstek stálého zástupce Ruska při OSN Dmitrij Poljanskij.

Ten také na svém profilu plánuje přímý přenos ze zasedání, oficiální přenos totiž zablokovala Británie, která nesouhlasí s vystoupením ženy, jíž tribunál v Haagu právě kvůli deportacím dětí označil spolu s Putinem za válečné zločince.

Zástupce Spojeného království se jednání nezúčastní. „Zablokovali jsme vysílání schůzky na UNTV, platforma OSN nemá sloužit pro šíření dezinformací,“ vysvětlila Británie na Twitteru. „Pokud chce Marija Lvova-Belova podat zprávu o svých činech, může tak učinit v Haagu,“ dodala.

Také americká mise oznámila, že na protest nevyšlou na jednání své zástupce. Představitelé Británie, Spojených států, Malty a Albánie odešli z jednání, když začala Lvova-Belova mluvit. "Poslední známka ruské neúcty k OSN, její Chartě a jejím institucím. Jsme solidární proti ruské nezákonné agresivní válce a pokusům zastřít zločiny dezinformacemi," uvedlo lichtenštejnské zastoupení v OSN.

„Naši bývalí západní partneři se vůbec nezajímají o pravdu, slyší jen falešný příběh o údajných únosech dětí,“ napsal Poljanskij s tím, že stíhání Mezinárodního soudního tribunálu je skandální.

Související

soldier-2533669_1280
Zahraniční

Nabídli chudým Indům práci, Rusko je pak poslalo na frontu

Nadezhda_Tolokonnikova_and_Maria_Alyokhina
Zahraniční

Tažení proti Pussy Riot nekončí. Na seznamu hledaných jsou další členové

5988202592_335a0a8878_b
Zahraniční

Ukrajinci se pokouší dostat do Ruska. Znovu skrz hranice s Kurskou oblastí

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté