úterý 3. září 2024

Tom Cruise opět riskoval život. Pověsil se z letadla

Tom Cruise ani ve svých 62 letech nepřestává s divokými kaskadérskými kousky. Při natáčení nové Mission Impossible se pověsil z letadla letícího vzhůru nohama.

profimedia-0889645319

Tom Cruise na finále Wimbledonu (14. 7. 2024)
Zdroj: Profimedia

  • Tom Cruise na finále Wimbledonu (14. 7. 2024)
  • Zdroj: Profimedia

Tom Cruise je znám svými kaskadérskými kousky, díky kterým série Mission Impossible nemá obdoby, a fanoušky může těšit, že nejinak tomu bude i u stále natáčeného devátého dílu. Unikly totiž fotky z natáčení, kde je vidět, jak 62letý herec je pověšený z malého letadla, které letí vzhůru nohama.

Pilot letadla byl oblečen v zeleném obleku, což naznačuje, že bude ve finálním střihu odstraněn pomocí speciálních efektů. Kromě toho byl Cruise viděn, jak bojuje s Esai Moralesem, který hraje teroristu Gabriela, a to přímo ve vzduchu v letadle za letu. Cruise, který ztvárňuje agenta Ethana Hunta již 28 let, se ani na „stará“ kolena nevzdává a snaží se posouvat hranice svého kaskadérského umu.

V rámci série Mission Impossible už Cruise předvedl, že vydrží pod vodou šest a půl minuty, což je na hranici možností profesionálních potápěčů, vyšplhal po vnější straně na nejvyšší mrakodrap světa Burdž Chalífa a také se řítil na motorce ze srázu načež při volném pádu rozevřel padák a úspěšně přistál.

V pořadí osmá Mission Impossible bude mít premiéru 22. května 2025.

Autor: Šimon Mitro

Související

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Adam Sandler a Jennifer Aniston ve filmu Vražda v Paříži (2023)
Film a TV Kino

Které hollywoodské hvězdy vydělaly v loňském roce nejvíce?

GDGe9goWoAAXMRq
Zahraniční

Pád letadla v Karibiku nepřežily tři osoby. Německý herec a jeho dvě dcery

Tom Cruise
Zahraniční

Válka v Izraeli rozvrátila Hollywood