středa 18. září 2024

To byla jízda. Macháč napodobil Muchovou a vklouznul do osmifinále

Třiadvacetiletý tenista smetl ve třetím kole Belgičana Goffina, dovolil mu pouze šest gemů. V osmifinále je i Karolína Muchová po jasné výhře nad Ruskou Potapovovou

profimedia-0903511834.jpg

Podpis vycházející hvězdy. Tomáš Macháč se za hodinu a půl prostřílel do osmifinále.
Zdroj: profimedia

  • Podpis vycházející hvězdy. Tomáš Macháč se za hodinu a půl prostřílel do osmifinále.
  • Zdroj: profimedia

Naprostá dominance. Tomáš Macháč v boji o osmifinále nevídaným způsobem přehrál Belgičana Goffina 6:3, 6:1 a 6:2 a v turnaji ještě neztratil set.

Třiadvacetiletý Čech skvěle podával, rozdal 11 es. Soupeřovo podání prolomil celkem sedmkrát, sám ztratil servis jen v první sadě za stavu 5:2. Jednoznačný duel zakončil po pouhých 94 minutách.

Pro Macháče je postup do osmifinále nejlepším výsledkem na grandslamových turnajích v kariéře, na kurtech Flushing Meadows se dokonce nedostal přes první kolo. Dalším protivníkem berounského rodáka bude lepší z dvojice Draper - van de Zandschulp

Mezi nejlepší šestnáctku postoupila i Karolína Muchová, která na turnaji ještě také neztratila set. Ve třetím kole vyřídila Anastasiji Potapovovou 6:4 a 6:2 za pouhých 72 minut. V osmifinále ji čeká Jasmine Paoliniováou, Italka si poradila ve třetím kole s Julií Putincevovou.

Posledním českým tenistou v osudí newyorského grandslamu je Jakub Menšík, který ve třetím kole změří síly s Portugalcem Borgesem.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut

profimedia-0903377351.jpg
Tenis

Djokovič si dává od tenisu pauzu. Priorita jsou grandslamy a národní tým