pondělí 29. dubna 2024

Tipy na Colours of Ostrava, když nechcete poslouchat hudbu

Festival Colours of Ostrava není jen o hudebních vystoupeních. Kromě koncertů je plný filmů, besed, stand-upů či workshopů.

Colours of Ostrava

Hlavní stage Colours of Ostrava.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Hlavní stage Colours of Ostrava.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Jeden z největších hudebních festivalů v Evropě započne ve středu 19. července a bude trvat do soboty 22. července. Největšími jmény na jubilejním dvacátém rončíku Colours of Ostrava jsou OneRepublic, Macklemore, Ellie Golding, Interpol, Purple Disco Machine či ZHU. Celkem se návštěvníci dočkají osmi hudebních scén se sedmdesáti zahraničními interprety a dalšími třemi desítkami tuzemských kapel. Festival ovšem není jen o hudbě, letošní ročník je plný diskuzí, workshopů, stand-upů, podcastů, ale také filmů.

Ve středu mohou návštěvníci mimo jiné zajít na workshop Dýchání – Tvá tajná zbraň pod vedením odborníka na dýchaní a autora bestsellerů Patricka McKeowna, zažít Show: Fyzika piva, kde se dozví proč má pivo pěnu, kde se bere jeho barva nebo se naučí poznat, jestli je plechovka natlakovaná. Ve stanu Reflexu se mohou pobavit u stand-upu Libora Macháčka či u debaty s glosátorem Martinem Bartkovským.

Ve čtvrtek se koná debata hudebního páru Emmy Smetany a Jordana Haje či beseda o nástrahách umělé inteligence s redaktorkou světoznámého časopisu The New Yorker Sue Halpern. Dana Drábová vystoupí v rámci dvou besed a to Příběh uranu a Černobyl: Seriál a realita, ekonom Tomáš Sedláček pohovoří v rámci diskuze Svět volá po transformaci a lékař Tomáš Šebek popíše práci Lékařů bez hranic v Súdánu.

V pátek diváci mohou zhlédnout očekávané české sci-fi Bod obnovy, které mělo světovou premiéru na letošním Karlovarském filmovém festivalu a do českých kin zavítá až 21. září. Návštěvníci mohou naživo zažít populární podcasty Kecy a politika za účasti českého prezidenta Petra Pavla, Přepište dějiny s Martinem Gromanem a Michalem Stehlíkem či Čermák Staněk Comedy s Milošem Čermákem a Luďkem Staňkem. Dále se mohou více dozvědět o tvorbě rozhovorů na akci Reflex Reflexu Čestmíra Strakatého, autora podcastu Prostor X, či zajít na živý rozhovor s moderátorem Evropy 2 Tomášem Zástěrou.

Sobotu by mohli ocenit milovníci filmů. Diváci mohou zajít na premiéru snímku #annaismissing od autorů úspěšné série #martyisdead oceněné International Emmy Award 2020. Vychutnat si na velkém plátně nejchválenější romantiku letošního roku Minulé životy nebo zajít na loňský BANGER. Kromě filmů poslední den festivalu nabídne i divadelní vystoupení Koule v hlavní roli s Pavlou Tomicovou.

Kompletní program najdete zde.

Autor: Šimon Mitro

Související

Spotify
Hudba

Spotify rostou počty uživatelů. Akcie však klesají

DSC_8726_.jpg
Tenis

V Ostravě postupuje jen Kolář

436243335_985320662957337_7029681831456984479_n
Domácí

Předsednictví k výročí? Fiala při volbě šéfa ODS nemá protikandidáta

Aktuální podoba chátrající historické sýpky ve Svinově.
Domácí

Ostrava chce zachránit chráněnou sýpku