středa 9. října 2024

TikTok čelí žalobám v USA. Síť ohrožuje zdraví dětí, tvrdí státní žalobci

Více než tucet generálních prokurátorů v USA podalo žalobu na TikTok kvůli údajnému klamání veřejnosti o bezpečnosti aplikace. Podle nich ohrožuje duševní zdraví dětí a šíří nebezpečné výzvy.

TikTok

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Geri Tech

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Geri Tech

TikTok čelí nové vlně žalob, které tvrdí, že aplikace poškozuje duševní zdraví dětí. Žalobci upozorňují na virální výzvy, které vedly k vážným zraněním a dokonce i úmrtím dětí. TikTok je také obviněn z využívání návykových funkcí, jako je automatické přehrávání videí, které udržuje uživatele dlouho přilepené k obrazovkám, což negativně ovlivňuje jejich spánek.

Společnost TikTok obvinění odmítá a tvrdí, že zavedla bezpečnostní opatření, jako jsou omezení času stráveného u obrazovky pro mladistvé a soukromí pro uživatele mladší 16 let. Přesto se žalobci domnívají, že platforma zůstává nebezpečná a neřeší problémy dostatečně rychle.

Žaloba požaduje finanční kompenzace a ukončení praktik, které údajně poškozují uživatele.Tato žaloba přichází v době, kdy TikTok čelí dalším problémům, včetně hrozby zákazu v USA, pokud majitel společnosti ByteDance neprodá svou americkou pobočku.

Autor: Šimon Mitro

Související

hq720
Ekonomika

Vedení Boeingu dál jednat nebude. Odborářská stávka však bude pokračovat

GZatFKBWEAAb0YG
Zahraniční

Smrtící třešnička na dortu. Florida má pocítit sílu hurikánu století

Elon Musk
Zahraniční Sociální sítě

Brazílie znovu povolila provoz sítě X po dohodě s Muskem

severnaia-koreia-kndr-diktator-kim-chen-yn-di-puzanchik-kolo
Zahraniční

Kim znovu řinčí zbraněmi. Chce z KLDR udělat vojenskou supervelmoc