Thor musí vyklidit smrdutý petiční squat. Tvrdí, že jde o politický proces

Ostudné ležení u Úřadu vlády, které aktivista Ondřej Thor vydává za petiční stánek, musí do pěti dnů vyklidit. Na místě kempuje 282. den a chce prý zůstat do demise vlády. Kvůli zápachu, který se kolem stánku šíří, se místu říká Tchoří doupě.

428433341_7888101084533743_7061345983840848821_n

Petiční brloh Ondřeje Thora.
Zdroj: FB / Ondřej Thor

  • Petiční brloh Ondřeje Thora.
  • Zdroj: FB / Ondřej Thor

Ostudné ležení u Úřadu vlády, které aktivista Ondřej Thor vydává za petiční stánek, musí do pěti dnů vyklidit. Na místě kempuje od poloviny května a chtěl údajně zůstat do doby, než vláda podá demisi. Kvůli zápachu, který se kolem stánku šíří, se místu říká Tchoří doupě.

„Cenzura! Politický proces!“ tak Thor okomentoval nařízení úřadů, aniž by k jakékoliv cenzuře či procesu vůbec došlo. Stejně ale reagují téměř na cokoliv dezinformátoři, kteří se u stánku scházejí, třeba Pavel Zítko nebo Ivan Smetana. Došlo i na několik incidentů. Smetana se svými kumpány například srazil k zemi ženu jen proto, že měla jiný názor než on. Další z dezolátů Jakub Netík, kterému se říká pro jeho nepříliš bystrou mysl Dutoň, zase s parťákem vyházel před Strakovku koňský hnůj. Dostal za to čtyřtisícovou pokutu.

„Osobní svoboda jednotlivce je pro mě tím nejvyšším právem. Musí se ale srovnat s právem těch druhých. Což platí i pro petiční stánek – či spíš pobytový slum – u Strakovy akademie,“ uvedl dnes primátor Prahy Bohuslav Svoboda s tím, že pokud Thor stánek neodstraní, udělají to úřady v řádu několika týdnů.

Shluk několika stanů dlouhodobě zneužívá petičního i shromažďovacího práva, komplikuje dopravu, hyzdí a obtěžuje okolí, narušuje chod Úřadu vlády a ohrožuje bezpečnost. Na tiskovce dnes také Svoboda oznámil, že očekává, že se Thor bude vyklizení místa bránit soudně.

Související

Mládě orangutana narozené 2. května je sameček.
Domácí Fauna

Mládě orangutana v Zoo Praha je sameček. Jméno určí veřejnost

oroqxdvchuwjokjhnndhjkjzzncfodxfporof
Domácí

Silničáři nestihnou opravu Barrandovského mostu do konce prázdnin

Noví lední medvědi v Zoo Praha.
Domácí Fauna

Pražská zoo má dvojčata ledních medvědů

Hilton_prague_bush_2007_1913 (1)
Ekonomika

Pražský Hilton je znovu na prodej. Cena dosahuje astronomické částky