pátek 18. října 2024

The Sweet končí kariéru. V září vydají poslední řadové album Full Circle

The Sweet se po letech vrací s novým albem, které však bude jejich posledním. Jako jediný člen staré, legendární sestavy kapelu stále vede kytarista Andy Scott.

sweetbandjuly2024_638

Aktuální podoba The Sweet.
Zdroj: Facebook/The Sweet

  • Aktuální podoba The Sweet.
  • Zdroj: Facebook/The Sweet

Po více než 50 letech kariéry se uzavírá éra i legendární britské hardrockové formace The Sweet. Ta oznámila, že 20. září přijde na trh s novým albem Full Circle, které bude zároveň jejím posledním. Desku kapela začala tvořit už na konci minulé dekády, ovšem během covidu dala přednost projektu Isolation Boulevard, který obsahoval největší hity kapely, ovšem přehrané současnou sestavou. Full Circle by naopak mělo obsahovat pouze samé nové věci, které vznikly zejména v tvůrčí díle kytaristy Andyho Scotta.

Ten je zároveň posledním žijícím členem, který působí v kapele od začátku 70. let, kdy zažila chvíle největší slávy a chvíli se díky jejich poprockovým singlům hovořilo o tom, že se ve slávě vyrovnávají samotným The Beatles. Jejich alba však byla mnohem tvrdší a méně hitová, čímž The Sweet v druhé polovině 70. let začali ztrácet na popularitě. Nakonec se rozpadli v roce 1982. PO deset let později je obnovil právě Scott s novými muzikanty.

Kapela celosvětově propadala více než 50 milionů alb a díky tomu se řadí k velmi úspěšným souborům britské rockové scény. Jejich největší hity jako Ballroom Blitz, Block Busters!, Fox On The Run, Action nebo Love Is Like A Oxygene, jsou dodnes často hrané na rockových rádiích.

sweetfullcircle

Autor: Jan Skala

Související

The-Offspring-Press-Picture-2-scaled-e1723754401404
Hudba

Recenze: The Offspring hrají na jistotu, ale punkovou energii ještě neztratili

1000011137
Krimi

Známý hudebník zavraždil svou přítelkyni. Čeká na verdikt, hrozí mu doživotí

Robert-Smith-of-The-Cure-2023-riot-fest-3456-billboard-1548
Hudba

The Cure pějí písně ze ztraceného světa. Comeback britské legendy je skutečností

Axl-Rose-Michael-Schenker
Hudba

Michael Schenker natočil poctu sám sobě. Korunoval ji epickou skladbou s Axlem