pátek 13. září 2024

Teroristické útoky drtí Německo. V Solingenu útočil muž arabského vzhledu

Krvavá lázeň ukončila první den městských slavností v Solingenu. Po útoku zatím neznámého pachatele arabského vzhledu, pořadatelé původně třídenní akci ukončili.

profimedia-0901163464

Solingen je plný policistů. Pátrají po muži arabského vzezření, který vraždil na městských slavnostech.
Zdroj: Profimedia

  • Solingen je plný policistů. Pátrají po muži arabského vzezření, který vraždil na městských slavnostech.
  • Zdroj: Profimedia

Německo v posledních měsících zažívá obrovský nárůst kriminality, jenž je spojován zejména vlnou migrace, která tuto zemi západní Evropy, kvůli velmi otevřené sociální politice a vlídnému přístupu vůči běžencům, drtí už zhruba deset let. Dalším případem, který tento trend podtrhuje, je páteční útok na městských slavnostech v Solingenu. Tam muž, který podle svědků vykazoval jasně arabské rysy, zaútočil na návštěvníky akce, z nich dva zavraždil a dalších devět zranil. Pět z nich je podle policie v kritickém stavu.

Německé úřady ve své zprávě uvedly, že se nejednalo o akt psychicky narušeného jedince, ale o jasně teroristický čin, kdy muž bodal náhodné lidi. Pachatel je podle policie na útěku. Do případu se zapojila už i protiteroristická jednotka Severního Porýní-Vestfálska, která město uzavřela a vyzvala lidi, aby neopouštěli své příbytky.

Boj s kriminalitou, spojenou s nelegální migrací, se německé policii příliš nedaří. Do Německa stále proudí zástupy žadatelů o azyl z Blízkého východu, Afriky a Asie a to, co před deseti lety začínalo prohlášeními tehdejší německé kancléřky Angely Merkel a hesly "Refugees wilkommen", končí nyní teroristickými útoky. V souvislosti s tím se v Německu stále častěji objevují krajně pravicové nálady.

Autor: Jan Skala

Související

14682120933_ff44c3f1cd_b
Krimi

Na německé diskotéce znásilnili mladou dívku. Dva Iráčané jsou ve vazbě

GXPvotSbgAE17U-
Zahraniční

Hanoj je pod vodou. Sever Vietnamu postihly další sesuvy, počet mrtvých roste

11825099_936073696438897_6955698467259942268_n
Zahraniční

Policie vyrvala děti ze spárů islamistů. Znásilňovali je ve velkém

Německý kancléř Olaf Scholz
Ekonomika

Německý kancléř varuje před ekonomickými problémy a plánuje investice