čtvrtek 2. května 2024

Termín pro podání přihlášek na střední školy se nezmění

Ministr školství rozhodl, že termín na podání přihlášek na střední školy se i přes počáteční problémy s elektronickým systémem měnit nebude. Přihlášky je nutné podat do 20. února.

profimedia-0834202551

Ministr školství Mikuláš Bek
Zdroj: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

  • Ministr školství Mikuláš Bek
  • Zdroj: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Podání přihlášek na střední školy je možné do 20. února. Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) dnes rozhodl, že termín zůstane bez změn. Posunutí termínu bylo zvažováno z důvodu odložení spuštění Digitálního přihlašovacího systému (DiPSy) pro elektrické přihlášky na střední školy. Ten měl být spuštěn od 1. února, ale nakonec začal fungovat až 2. února večer.

Minstr školství informoval, že za první tři dny bylo úspěšně podáno přes 20 tisíc přihlášek. Do elektronického systému DiPSy se žadatelé musí přihlásit přes Identitu občana, například pomocí bankovní identity, mobilního klíče eGovernmentu nebo eObčanky. Systém předvyplní veškeré údaje ze základních registrů, jako jsou jméno, příjmení a datum narození.

Od 1. února je možné také podat přihlášky na střední školy v klasické papírové podobě. Studenti mohou podávat až tři přihlášky a seřadit školy podle priorit. K papírové přihlášce přiloží žadatelé požadované přílohy a doručí je fyzicky na školy.

Autor: Šimon Mitro

Související

notebook studenti
Domácí Školství

Počet počítačů na školách se během pěti let zdvojnásobil

učitel
Domácí Školství

Ministerstvo školství schválilo nová pravidla pro přípravu učitelů

pexels-photo-13030035
Domácí

Bek chce zahrnout problematiku LGBTQ+ do osnov. Jiným politikům se to nelíbí

střední škola
Domácí Školství

Jednotnou přijímací zkoušku na střední školy bude skládat 121 tisíc žáků