Teploty půjdou nahoru, na silnicích se bude tvořit ledovka

Mrazivé teploty, které sevřely Česko v minulých týdnech, se prozatím nevrátí. Oteplovat se bude ale pozvolna. Už v příštím týdnu ovlivní počasí teplejší vzduch od západu, teploty vyšplhají až na 12 stupňů.

zasněžená silnice

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Teploty přes den se budou až do soboty pohybovat okolo nuly, ty noční v noci na pátek sestoupí ještě na dva až šest stupňů pod nulou, na jihozápadě země bude až mínus deset. I kvůli tomu vydali meteorologové výstrahu, že se při mrznoucím dešti bude hlavně v Čechách tvořit ledovka. V jihozápadní polovině Čech hrozí kvůli k oblevě pády rampouchů a ledu ze střech.

Neděle bude zatažená, od západu se na většině území vyskytne sněžení přecházející do deště, převážně mrznoucího. Na severovýchodě a východě území vydrží srážky většinou sněhové. Teploty v noci už budou od jednoho do mínus tří stupňů, přes den vyšplhají až na sedmičku, na severovýchodě Čech a na Moravě a ve Slezsku naměříme kolem jednohostupně.

Začátek pracovního týdne se opět ponese ve znamení zatažené oblohy a občasného deště. Na severovýchodě území předpověď slibuje místy sněžení nebo srážky mrznoucí. Noční teploty se udrží kolem nuly, přes den půjdou vysoko na šest až deset, v dalších dnech až na 12 stupňů.

Autor: Andrea Jančová

Související

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty

ranní mrazíky
Domácí

Ochlazení je tady. Příští týden přinese nízké teploty a četné přízemní mrazíky