Tento týden bude střídavě sněžit a pršet

Některé části Česka dnes zasypal sníh a hlavně ve středních Čech doprava kolabuje. Nejhorší je situace na Benešovsku a Kutnohorsku. Předpověď na tento týden slibuje další sněžení a déšť.

sníh

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Během víkendu k nám pronikne studený vzduch od severu. Vyplývá z aktuální týdenní předpovědi, kterou na svých stránkách zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Dnes čekáme na většině území déšť, v Čechách zpočátku nad 700 metrů od západu, postupně na celém území nad 400 metrů sněžení. Teploty zůstanou nad nulou.

Meteorologové stále varují před možností tvorby náledí nebo zmrazků. Ve čtvrtek i pátek se sněhové přeháňky objeví jen ojediněle, noční teploty ale mohou sestoupit až k -7 °C. Přes den naměříme -1 až +3 °C, na východě místy až 5 °C.

Víkend a hlavně sobota bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy, místy se objeví občasné sněžení, zpočátku hlavně na východě déšť. Nejnižší noční teploty sestoupí na +1 až -3 °C, nejvyšší denní na -1 až +3 °C. V neděli bude zataženo až oblačno, na většině území, postupně místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. V noci klesnou teploty na -1 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce bude jen kolem -9 °C. Nejvyšší nedělní teploty budou -3 až +2 °C.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

pole strom podzim
Domácí

Teploty okolo dvacítky vystřídají koncem týdne přeháňky a přízemní mrazíky

idalias
Domácí

Na západ Evropy se řítí hurikán Kirk. Ten poznamená počasí i v České republice

profimedia-0907907130
Domácí Počasí

Povodně v Jeseníku přepsaly historii. Za den napadlo 386 milimetrů srážek

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů