středa 26. června 2024

Tenisová ikona Steffi Graf slaví půlkulatiny

Německá hvězda se už v devadesátých letech zamilovala do další tenisové legendy - Andre Agassiho, pár spolu tvoří dodnes.

Steffi Graf v roce 2000.

Steffi Graf v roce 2000.
Zdroj: Wikipedia

  • Steffi Graf v roce 2000.
  • Zdroj: Wikipedia

Graf vyhrála dvaadvacet grandslamových titulů, dlouho držela rekord, než jí překonala Američanka Serena Williams. Rodačka z německého Mannheimu vyhrála také olympijské hry v Soulu a nejdéle ze všech tenistek historie se vyhřívala se na pozici světové jedničky. Před dvaceti lety se stala členkou Síně slávy.

K tenisu jí přivedl otec už v pěti letech, a hned bylo jasné, že malá Steffi má obrovský talent. Peter Graf byl ale za milionové daňové úniky odsouzen k vězení, a pod úspěchy Němky se podepsal především český trenér Pavel Složil.

Mezi profesionálkami debutovala už v necelých čtrnácti letech, na svém kontě už měla tituly z mládežnických turnajů. Její celková bilance je úchvatná - 107 titulů, z toho 22 grandslamových, 377 týdnů coby jednička. Tenisem vydělala zhruba půl miliardy korun. Kariéru ukončila v roce 1999, od dva roky později se provdala za svoji lásku Andre Agassiho.

Autor: mš

Související

card_19060152_538873_1497283793
Ostatní

Čágo, bélo, šílenci. Tereza Pergnerová slaví padesátku mimo světlo reflektorů

Stefanos Tsitsipas.
Tenis

Rozchod. Tsitsipase opustil trenér kvůli Řekově přístupu

Milos Raonic.
Tenis

Rekordní Raonic! Nasázel 47 es a překonal chorvatského obra

Tenisový pár De Minaur a Boulter.
Tenis

Když ty, tak já taky! Tenisový pár (opět) slaví tituly