pátek 18. října 2024

Tenis na OH: Djokovičův útok na zlato i česká želízka v ohni

Pod pěti kruhy v Paříži dojde také k loučení, a to v podání Brita Andy Murrayho a Němky Angelique Kerber, kteří odehrají poslední turnaje svých kariér.

profimedia-0875836054.jpg

Soupeřem Tomáše Macháče bude hvězdný Novak Djokovič.
Zdroj: profimedia

  • Soupeřem Tomáše Macháče bude hvězdný Novak Djokovič.
  • Zdroj: profimedia

V sobotu vypuknou v areálu Rolanda Garrose boje o olympijské medaile. Vytoužené zlato vyhlíží srbská legenda Novak Djokovič, který drží většinu rekordů, nejcennější kov z her mu ale chybí. Ve sbírce má "pouze" bronz z Pekingu. "Nole" bude nasazenou jedničkou, nejlepší formu ale vykazuje Španěl Carlos Alcaraz, který ovládl letos dva grandslamy (Roland Garros, Wimbledon, kde přehrál Djokoviče 3:0 na sety), i proto je na pařížské antuce největším favoritem. Z českých plejerů se na olympiádě představí ve dvouhře Jakub Menšík a Tomáš Macháč, který hraje čtyřhru s Adamem Pavláskem. Zajímavé bude sledovat pár Macháč, Siniaková, který se rozešel, ale ve smíšené čtyřhře zabojuje o medaile.

Oči českých fanoušků se upírají k ženské dvouhře, kde přes absenci Markéty Vondroušové mají české barvy žhavá želízka v ohni. Obnovený deblový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková ovládl v rámci generálky turnaj v Praze, Krejčíková nedávno ovládla slavný Wimbledon a před třemi lety vyhrála i Roland Garros. Karolína Muchová se sice vrací po zranění, ale na pařížské antuce se loni dostala do finále. Favoritkou v dámské dvouhře je ale světová jednička Polka Iga Swiatek.

Autor: mš

Související

Sinner
Tenis

Exhibice v Rijádu zná semifinalisty, Sinner i Alcaraz dominovali

Tenis ilustrační.
Tenis

Hrát proti sestře? Stres, peníze si dělíme, říká ruská hvězda

Marie Bouzková.
Tenis

Bouzková přemohla Japonku, v akci jsou další Češi

Tenis ilustrační.
Tenis

Češi v akci: Gengelův hattrick a Kolářův super návrat