sobota 19. října 2024

Tenis je pos*aný sport, ulevil si Australan po prohře

Tenista Max Purcell neproměnil v zápase prvního kola na Roland Garros šest mečbolů, není proto divu, že mu bílý sport zhořkl.

Max Purcell.

Max Purcell.
Zdroj: Facebook

  • Max Purcell.
  • Zdroj: Facebook

Grandslamové turnaje bývají plné překvapení, o jedno se postaral až 221. hráč světa Henri Squire z Německa, který si vyšlápl na Australana Maxe Purcella (96. na světě). Australan vyhrál první dvě sady hladce 6:2, třetí a čtvrtý set ale prohrál a zápas rozhodoval pátý set. V něm měl Purcell navrch a připravil si celkem šest mečbolů, všechny ovšem zazdil. Jeden dokonce kuriózně podáním spodem, což nebývá u profesionálních tenistů (zejména při mečbolu) rozhodně zvykem.

Ničeho nelituju. Ale zpětně viděno, je to sra *ka, co?" okomentoval upřímně Purcell pro stanici ESPN. „Měl jsem to dotáhnout do konce. Jenže tenis je posr*ný sport," řekl také frustrovaný australský hráč.

Squire, který se v květnu představil na turnajích nižší kategorie v Praze a Ostravě (prohrál ve finále), tak po úspěšně zvládnuté kvalifikaci zapsal životní výhru. Ve druhém kole ho prověří Felix Auger-Alliasime.

Autor: mš

Související

Karolína Muchová.
Tenis

Muchová dominovala, Krejčíková se protrápila k povinné výhře

Carlos Alcaraz.
Tenis

V Rijádu se ve finále utká Alcaraz se Sinnerem

Sinner
Tenis

Exhibice v Rijádu zná semifinalisty, Sinner i Alcaraz dominovali

Tenis ilustrační.
Tenis

Hrát proti sestře? Stres, peníze si dělíme, říká ruská hvězda