sobota 27. července 2024

Tempest Storm by se dožila 96 let. Zemřela v roce 2021 po třiadvacetinách

Slavná burlesque tanečnice a herečka by se dnes dožila 96 let. Na skutečnosti, že se narodila 29. února, demonstrovala i v pokročilém věku své mládí.

2672037930_e5603aae5f_z

Tempest Storm.
Zdroj: X

  • Tempest Storm.
  • Zdroj: X

Americká herečka, hvězda burlesky, tanečnice a striptérka patřila k těm lidem, kteří se narodili 29. února. Dnes by se dožila 96 let. Přestože zemřela před třemi lety, kdy jí bylo 93 let, ráda zdůrazňovala, že jí vlastně je jen lehce přes dvacet. Narozeniny totiž slavila jen jednou za čtyři roky v přestupném roce. Věk ale nakonec zastavit nedokázala.

Ještě jako Annie Blanche Banks utekla Tempest Storm krátce po druhé světová válce z domova a zamířila přímo do Hollywoodu, kde chtěla rozjet kariéru. Vsadila na ženskost a bujnost svého poprsí, v padesátých letech hrála v lechtivých snímcích Paris After Midnight, Striptease Girl nebo Teaserama. Tehdy dokázala uhranout celou Ameriku.

Jejímu kouzlu propadli kolegové ze showbyznysu Elvis Presley či Vic Damon, Tempest Strom prošla i ložnicemi některých politiků, zejména pak amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. Zajímavostí také je, že už v roce 1950 si nechala svá prsa, jako část těla, která jí vydělává nejvíce peněz, pojistit na rovný milion dolarů.

Vystupovala až do vysokého věku. Když jí bylo 88 let, vznikl o jejím životě a kariéře oslavovaný dokument nesoucí její pseudonym – Tempest Storm, kde jí poklonu vysekly i slavné následovnice Danielle Colby-Cushman či Dita von Teese.

Autor: Jan Skala

Související

Kypr
Zahraniční Výročí

Turecká invaze na Kypr začala před 50 lety

Anglický navigátor Matthew Flinders
Zahraniční Výročí

Muž, který pojmenoval Austrálii. Před 210 lety zemřel navigátor Flinders

elvis-presley
Hudba Výročí

Před 70 lety rozhlas poprvé pustil do éteru Elvise a svět se rázem změnil

3c668fec-5274-42e8-9200-fb7635ad007e
Hudba Výročí

Měl šanci obsadil Gottův trůn. Chladil zemřel předčasně před 40 lety