sobota 27. dubna 2024

Tempest Storm by se dožila 96 let. Zemřela v roce 2021 po třiadvacetinách

Slavná burlesque tanečnice a herečka by se dnes dožila 96 let. Na skutečnosti, že se narodila 29. února, demonstrovala i v pokročilém věku své mládí.

2672037930_e5603aae5f_z

Tempest Storm.
Zdroj: X

  • Tempest Storm.
  • Zdroj: X

Americká herečka, hvězda burlesky, tanečnice a striptérka patřila k těm lidem, kteří se narodili 29. února. Dnes by se dožila 96 let. Přestože zemřela před třemi lety, kdy jí bylo 93 let, ráda zdůrazňovala, že jí vlastně je jen lehce přes dvacet. Narozeniny totiž slavila jen jednou za čtyři roky v přestupném roce. Věk ale nakonec zastavit nedokázala.

Ještě jako Annie Blanche Banks utekla Tempest Storm krátce po druhé světová válce z domova a zamířila přímo do Hollywoodu, kde chtěla rozjet kariéru. Vsadila na ženskost a bujnost svého poprsí, v padesátých letech hrála v lechtivých snímcích Paris After Midnight, Striptease Girl nebo Teaserama. Tehdy dokázala uhranout celou Ameriku.

Jejímu kouzlu propadli kolegové ze showbyznysu Elvis Presley či Vic Damon, Tempest Strom prošla i ložnicemi některých politiků, zejména pak amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. Zajímavostí také je, že už v roce 1950 si nechala svá prsa, jako část těla, která jí vydělává nejvíce peněz, pojistit na rovný milion dolarů.

Vystupovala až do vysokého věku. Když jí bylo 88 let, vznikl o jejím životě a kariéře oslavovaný dokument nesoucí její pseudonym – Tempest Storm, kde jí poklonu vysekly i slavné následovnice Danielle Colby-Cushman či Dita von Teese.

Autor: Jan Skala

Související

Robert Oppenheimer
Zahraniční Výročí

Otec atomové bomby se narodil před 120 lety

Immanuel Kant
Zahraniční Výročí

Immanuel Kant se narodil před 300 lety. Jeho myšlenky rezonují dodnes

turistická značka
Domácí Výročí

Klub českých turistů oslaví 135 let od vyznačení první turistické trasy

db9e57c13c119191380f00c91d08589c
Film a TV

Potrhlá psycholožka Kudláková nebo teta Kateřina. Jana Synková slaví osmdesátku