pondělí 16. září 2024

Táboroví vedoucí pustili děti na vyhlídku, kvůli přetížení je devět zraněných

Vyhlídková plošina Triangl v Markvarticích na Děčínsku se zřítila pod dětmi z nedalekého letního tábora. Přestože na ni mohou vstoupit maximálně čtyři dospělí, vedoucí přihlíželi tomu, jak se na vyhlídku nahrnulo asi 15 dětí najednou.

364116799_784651880115888_8951067895400678392_n

Zásah u vyhlídky Triangl.
Zdroj: HZS

  • Zásah u vyhlídky Triangl.
  • Zdroj: HZS

Několik dětí má vážná zranění.

Oblíbené místo, kde lze přespat pod přístřeškem, přilákalo také osazenstvo letního tábora s koňmi z nedaleké obce. Teď je vyhlídka až do odvolání uzavřená. „Pravděpodobnou příčinu propadu plošiny na Trianglu bylo její přetížení. Na plošině bylo v době havárie 15 dětí. Plošina je určená pro čtyři dospělé osoby,“ odkázala obec Markvartice na Twitteru na pravidla užívání umístěná poblíž rozhledny.

„Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Zraněným osobám jsme poskytli předlékařskou pomoc a poté jsme je transportovali těžko prostupným terénem tak, aby je do své péče mohla převzít záchranná služba,“ popsali zásah profesionální hasiči.

U neštěstí zasahovaly také dva vrtulníky. „Devět zraněných dětí putovalo do nemocnic v Praze, Ústí nad Labem a Děčíně,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková. Děčínští kriminalisté ještě večer ohledali místo neštěstí a zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Související

Bílý_vodopád_v_oblasti_Bílá_strž
Domácí

Cesta na Bílou Strž je zavřená. Vyhlídka se však pod vodopád přesouvat nebude

sz.1
Zahraniční Video

Navalného matka žádá o tělo syna, Rusko proto vydalo zatykač i na jeho bratra

Opravená vyhlídka Karla IV.
Domácí

Vyhlídka Karla IV. je jako nová. Oprava je u konce

2005_summer_camp_of_scouts_from_Třebíč_near_Kouty,_Třebíč_District
Domácí

Pojišťovny letos proplácí příměstské i pobytové tábory. Jde žádat i zpětně