pátek 18. října 2024

Sydney – New York bez přestupu? Australský dopravce chystá nové linky

Žádný přestup, větší komfort, včetně Zóny pohody. To budou nabízet linky Qantas při přímých letech ze Sydney do New Yorku. Ten bude rekordně dlouhý a potrvá 20 hodin.

Qantas

Australská společnost bude létat ze Sydney do New Yorku za 20 hodin.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Australská společnost bude létat ze Sydney do New Yorku za 20 hodin.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Na rychle se zvyšující poptávku po cestování se rozhodla reagovat australská letecká společnost Qantas. Do dvou let chce uvést do provozu linku mezi australským městem Sydney a New Yorkem, která by neměla mít na své trase žádné mezipřistání ani přestup. Cestující by tak v letadle strávili dvacet hodin. Šlo by o dosavadní rekord v počtu hodin na jeden let, dosavadní prvenství drží linka Singapur – New York, která trvá devatenáct hodin. Společnost Qantas tak reaguje na zvyšující se poptávku po dlouhých letech, které v poslední době stoupají u cestujících v oblibě zejména kvůli absenci přestupu, ale i kvůli většímu pohodlí, které letadla při dlouhých letech nabízejí.

Letadla, která se na linku Sydney – New York vypraví, budou vybavená šesti uzavřenými prvotřídními apartmá, kde cestující najdou stůl pro dva, polohovací křeslo, dotykovou televizi a rozkládací postel. Kromě toho bude na palubě ještě 52 apartmá v business třídě, 40 sedadel v premium economy a dalších 140 v ekonomické třídě. Chybět nebude ani takzvaná Zóna pohody. V ní bude místo pro drobnou fyzickou aktivitu, průvodce cvičením na zabudované obrazovce a také občerstvení s možností wi-fi připojení zdarma.

Autor: Jan Skala

Související

úvodní
Zahraniční Video

Ikonickou Bondi Beach a další pláže uzavřel nález tisíců dehtových koulí

profimedia-0681865792
Zahraniční

Rána pro demokraty. Starosta New Yorku je obžalovaný z financování kampaně

Robert_F._Kennedy,_Jr._(53513232337)
Zahraniční

Kennedy měl uříznout hlavu velrybě. Maskoval také mrtvolu medvíděte

Jiří Lehečka.
Tenis

US Open: Lehečka otočil bitvu s Maďarem, Siniaková v singlu končí